Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 02. szerda 15:10
A közművesített területet többfordulós tárgyalássorozatot követően tudta visszavásárolni a Miskolc Holding.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 30. hétfő 11:41
A BorsodChem, a kínai Wanhua Csoport tagja, az elmúlt években megkezdett intenzív beruházási programjának egy újabb állomásához érkezett. A tavalyi évben fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Társaság egy új, évi 90 ezer tonna kapacitású tömény salétromsav üzem megvalósításáról döntött.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 30. hétfő 11:39
Önkormányzati bérlakásba továbbra is a piaci ár töredékéért lehet beköltözni. Körképünkből az is kiderül, hogy ilyen bizonytalan helyzetben, amikor sokan a munkahelyüket is veszélyben érzik, elsősorban mi alapján döntenek a bérlők.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 10:51
Novemberben az átlagosnak a duplájára, kilencezerre ugrott a regisztrációk száma a Díjneten, így a március-áprilisi csúcs után, a járványügyi korlátozásokkal összefüggésben ismét egyre többen térnek át számláik elektronikus fizetésére.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 10:14
A magyarországi dióültetvényeken jelentős károkat okoz a nyugati dióburok-fúrólégy, az invazív kártevő által okozott pusztítást az ország minden részéből jelezték a gazdálkodók, akiknek csupán kis része gondolkodik a vegyszeres védekezés alkalmazásában - közölte az Agroinform.hu csütörtökön.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 10:04
Mostantól visszaigényelhetik a november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével kérhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) még ebben az évben folyósít - közölte az MTÜ csütörtökön.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 20. péntek 15:51
A Miskolci Egyetem és a Mol 5 évre szóló stratégiai keretmegállapodást írt alá, amely új, mindkét fél számára előnyös elemekkel bővíti a már meglévő együttműködést.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 10. kedd 15:30
Rangos szakmai elismeréseket adtak át múlt hét csütörtökön az Európai Kereskedelem Napja alkalmából, amelynek keretében a COOP Gazdasági Csoport több dolgozójának kiemelkedő munkáját is díjazták. Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett szakmai eseményre ebben a sajátos időszakban rendhagyó módon került sor. Az ünnepi rendezvény ismét a kereskedelemi ágazat jelentőségére és helyzetére hívta fel a figyelmet, ahol elhangzott: 2019-ben a szektor több mint 12 ezer milliárd rekordforgalmat ért el.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 09. hétfő 18:05
A BOKIK elnöke szerint a koronavírus okozta gazdasági hatások tovább fognak tartani, mint maga a járvány, a válságból való kilábalás pedig az együttműködő felek közös érdeke.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 09. hétfő 13:02
Életének 99. évében elhunyt Dr. Kopátsy Sándor közgazdász, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli tagja, és családtagként elkötelezett őrzője, ápolója dr. Szentpáli István – a kamara egykori titkára, Miskolc egykori polgármestere – emlékének, hagyatékának.