Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 16:33
„Újabb csúcsokat dönt a miskolci turizmus” címmel tartott sajtótájékoztatót Kiss János alpolgármester, szerda délután a városházán. Kiemelte: 2020 után már az új tapolcai fürdő is pörgeti a turisztikai motorokat.
On
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 21:41
A 125. évforduló kapcsán a cég Miskolc várost is megajándékozta. Átadtak a Bartók Béla téren egy úgynevezett okos oszlopot. Ez nemcsak egyszerű közvilágítási eszköz, hanem tölteni lehet segítségével telefont és elektromos kerékpárt is, ugyanakkor wifi is elérhető a segítségével.
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 09:53
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 12:28
Mi lesz veled, Euro zóna? Az euró bevezetésével kapcsolatban tartott előadást a MAB Székházban Pelczné Gáll Ildikó. Az Európai Számvevőszék tagja pro és kontra érveket sorakoztatott fel a pénzváltással kapcsolatban.
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 16:51
Miskolc standján négy, itteni telephellyel rendelkező, de országosan és európai, illetve világszinten is jelentős gazdasági szereplő állít ki a május 14-17. között megrendezett Ipar napjai szakkiállításon, Budapesten. Pfliegler Péter alpolgármester kiemelte, a cél bemutatni, hogy Miskolc egy vonzó, élhető város, innovatív munkahelyekkel.
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 11:53
Több mint kettőszáz új lakás épült tavaly Miskolcon. Demeter Tibor, a Demeter Ingatlanközpont ügyvezetője érdeklődésünkre úgy fogalmazott, ez az adat az előző évekhez képest jelentős javulás. Az ipari beruházások az ingatlanpiacra is pozitív hatással vannak.
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 09:09
Egészségmegőrzés, bevásárlás, szórakoztató programok egy helyen – ez a Miskolci Termelői Nap. Május 19-én az édesanyák és a gyermekek kerülnek a középpontba, de az egész család jól érezheti magát, ha eljön a belvárosba.
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 09:04
Több mint kettőszáz új lakás épült Miskolcon 2018-ban, az átlagos négyzetméterár elérte a 319 ezer forintot – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2018 lakáspiacának egészét áttekintő elemzéséből.
Utoljára módosítva
2019. május 11. szombat 16:07
Minden pince egy-egy kisebb fesztiválhelyszín – fantasztikus hangulatban kezdődött meg az Avasi Borangolás, Miskolc egyik legkedveltebb kulturális, gasztronómiai és zenei fesztiválja. Pénteken a megújult Bortanya épületében – vagy ahogyan a felszólalók nevezték: az Avas kapujában – Kriza Ákos polgármester, Müller Péter Sziámi és Burgony Péter főszervező ismertette a történelmi Avas megújulásának menetét, hogy hogyan válik újra belvárosi borvárossá a történelmi Avas – illetve ebben milyen szerepe van a Borangolásnak.
Utoljára módosítva
2019. május 10. péntek 09:22
Új autók érkeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházhoz, köztük egy korszerűen felszerelt esetkocsi is. Idén még további két új jármű érkezik. Április óta a telephelyen és a tagkórházak között a betegszállítást saját hatáskörben, 9 gépjárművel végzik. Évente mintegy százezer fekvő, és csaknem hárommillió járóbeteget látnak el.