2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C

Krónika Riportok

Újra lehet pályázni a brikettált Erzsébet-utalványokra
2014. november 11.
01:38

Ismét meghirdette brikett-pályázatát az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. A felhívásra az ország leghátrányosabb helyzetű kistértségeinek alap- és középfokú oktatási intézményei pályázhatnak.

Újra indul a Mikulásvonat
2014. november 11.
01:34

Újra a mese birodalmába vonatozhatnak a gyerekek. A Mikulásvonat 12. alkalommal szállítja Ludas Matyi és barátai, Gombóc Artúr és a Jégvarázs hősnőihez a gyerekeket. Már online és a jegyirodában is elindult a jegyértékesítés. A mesehősök mellett természetesen a Mikulás is ott lesz Lillafüreden november 27-e és december 17-e között.

Kötelező biztosítások, közeleg a határidő
2014. november 11.
01:48

A biztosítók már meghirdették a jövő évi kötelező biztosítások díjait. Az autósok a hónap végéig dönthetnek, váltanak, vagy maradnak a régi biztosítónál. Pár kattintással akár online, de személyesen is lehet szerződést kötni, érdemes azonban tájékozódni, hiszen jelentős különbségek vannak a társaságok árai között.

Szmogriadó - a lakossági fűtés a legszennyezőbb
2014. november 11.
02:28

Nedves fával, kerti és háztartási hulladékkal, nem ritkán gépronggyal is fűtenek sokan, ezért gyakran rossz a levegő Miskolcon. A köd és a pára sem kedvez a szállópor koncentrációnak, ám a héten érkező enyhe napos idő ebben is változást hozhat.
 

Hatósági ellenőrzés Perecesen
2014. november 11.
01:52

Egy férfi késsel a kezében tagadta meg az igazoltatást, de betöréshez is riasztották az önkormányzat rendészeit ma Perecesen, ahol ellenőrzést tartottak. Az egyenruhások rendszeresen visszatérnek erre a területre is. Ma több, mint 400 ingatlant ellenőriztek.

Olcsóbb lakáshitelek, javuló ingatlanpiac
2014. november 11.
01:46

Egy év alatt mintegy 60 százalékkal vettek fel többen hitelt. A szakemberek szerint ez az egyre kedvezőbb lakáscélú hiteleknek köszönhető. Egy most felvett hitel havi törlesztőrészlete akár 10-15 ezer forinttal is kevesebb lehet, mint 2-3 évvel ezelőtt. Nőtt az ingatlanpiac forgalma is, a legkeresettebbek a kisebb gázos lakások és a panelek.

Büntetés is jár a jogosulatlanul felvett támogatásokért
2014. november 11.
02:58

Nemcsak a jogosulatlanul felvett támogatást kell visszafizetnie, de még büntetés is jár annak, aki nem jelenti be, ha megváltoztak a körülményei, és így már nem járna neki segély. Az önkormányzat rendszeresen ellenőriz, ha kell, behajt, és minden esetben feljelentést is tesz. Eddig 107 esetből 36-ban intézkedtek. A több mint 20 milliós jogosulatlan támogatásból eddig 3 és fél millió forintot fizettek vissza.

Látogatási tilalom rühesség miatt
2014. november 11.
02:02

Látogatási tilalmat rendeltek el a Diósgyőri Kórház ápolási osztályán, ahol több beteg és dolgozó is rühességgel fertőződött meg. Az élősködők okozta megbetegedés nem ritka a téli időszakban a kórházak egyes osztályain, ilyenkor ugyanis több hajléktalan fordul meg az intézményekben. A kórház igazgatója szerint a fertőzést sikerült megállítani. Az ÁNTSZ az alapvető higiénés szabályok betartására hívta fel a figyelmet.

Automotive Szakkiállítás Budapesten
2014. november 11.
02:37

Miskolc felkerült Magyarország autóipari térképére - mondta Varga Mihály a budapesti Hungexpon rendezett Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás nyitónapján. A nemzetgazdasági miniszter a Miskolci Egyetemet is külön megemlítette. A péntekig tartó programon Miskolc standjánál kilenc partner képviselteti magát, köztük a Bosch és a Takata is. A kiállításon a nagyvállalatok, a beszállítók és az egyetemi kutatóközpontok találkozhatnak egymással.

Telephelyfejlesztés, ipartelepítés a régióban
2014. november 11.
02:09

6 milliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az Észak-magyarországi régió. 2014 szeptemberére 86 nyertes köthetett támogatási szerződést a támogatásra. Ez volt az eddigi legnépszerűbb operatív program.

Oldalak

Most

Jelenleg nincs adás!
18:00
19:00
19:30
20:00