Ugrás a tartalomra

Augusztus 20. – folyamatosan figyel majd az operatív törzs

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 19. hétfő 14:22
Fizikailag is együtt lesznek.

A kormány és az operatív törzs számára – a korábbi évekhez hasonlóan – természetesen most is az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságosan ünnepelhesse Magyarország születésnapját – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn, amit az MTI szemlézett.

Kovács Zoltán közölte: a Szent István-napi rendezvénysorozat előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik, augusztus 20-án – amikor a legtöbb kiemelt rendezvény lesz – fizikailag is együtt ülésezik.

Hozzátette, hogy „bármely rendezvényhelyszínen be tudnak avatkozni, szükség esetén le is tudják állítani a rendezvényt, és ez igaz a kedd esti tűzijátékra is”.

Közölte azt is, hogy megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést.

További hírek

Olvasnivaló