Ugrás a tartalomra

Augusztusi Csillagparty Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 14. szerda 08:27
Izgalmas előadással közeledik a Csillagparty augusztusi időpontja. Az eseményt 16-án, pénteken, 20 órától tartják meg a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.
Fotó: Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló


Az érdeklődők Győrfi László "Keresztül a Szaturnusz gyűrűjén" című előadását hallgathatják meg, amelynek alapja, hogy a „Cassini űrszonda több mint egy évtizedig vizsgálta a Szaturnuszt, átrepülve még a gyűrűn is."

Az előadást derült idő esetén távcsöves bemutató követi.

A távcsöves bemutatás végén lehetőség lesz a távcsövön keresztül okostelefonnal történő fotózásra is. Az ehhez szükséges adaptert a csillagvizsgáló biztosítja.

Jegyek fél órával a kezdés előtt válthatók a helyszínen.

További programok a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban:

Minden péntek este, derült idő esetén, sötétedés után távcsöves bemutatót tartanak az intézményben a Csillagvizsgáló munkatársai.

A nyári szünet utáni szakköri foglalkozások szeptembertől indulnak és péntekenként 19 órától tartják meg a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. Ennek megfelelően az első foglalkozás az új tanév első pénteki napjára esik. 

A szakkörökbe olyan 12 évtől idősebb fiatalokat és felnőtteket várnak, akik komolyabban érdeklődnek a csillagászat, az űrkutatás és az űrhajózás iránt. 

További részletek ITT találhatóak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!