Ugrás a tartalomra

Szavazz! - még egy nap és eldől, Európa legszebb adventi szerelvénye lesz-e a miskolci

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. január 01. hétfő 12:54
Az elmúlt hat évben rendre a miskolci szerelvény nyerte a megmérettetést.
Fotó: Mocsári László

Hetedik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh portál nemzetközi versenyét, amelyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. Ahogyan az ismert, a megmérettetésen az elmúlt hat évben a miskolci szerelvény győzött, a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. és Miskolc város nem kis örömére.

Az MVK Facebook-posztja szerint az idei szavazáson nyolc ország huszonnyolc villamosa versenyez az Európa legszebb adventi villamosa címért.

Szavazni a www.mhd86.cz portálon lehet, az oldal alján Miskolcot kell bejelölni, ezután – a korábbi évekkel ellentétben – e-mail-címet szükséges megadni, valamint, hogy feliratkozunk-e az oldal hírlevelére (ano=igen, ne=nem). Végezetül a „Hlasujte” (Küldés) gombra kattintva szavazhatunk.

Fontos, hogy még az első években a cseh portál mutatta a szavazatok aktuális állását, ezt két éve már nem teszik, csupán a végeredményt fogják közzétenni. Szavazni 2024. január 2-ig lehet.

Ahogyan az ismert, a miskolci adventi villamos az első adventi gyertya meggyújtásától közlekedik egészen vízkeresztig, vagyis 2024. január 6-áig. A villamos idén teljesen megújult, mézeskalács házikó helyett idén mesebeli erdőre hajazó arculatot kapott.

 

h

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!