Ugrás a tartalomra

Ezen is múlhat a konyha dizájnja: a mosogató-csaptelep

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 12:52
A konyha berendezése során a minőségre, a praktikusságra és az esztétikumra egyaránt törekednünk kell. Egy apró, de annál fontosabb kiegészítő, a mosogatóhoz járó csaptelep befolyásolhatja a konyha összképét, ezért jól kell kiválasztanunk a megfelelő modellt. Ehhez hoztunk most némi segítséget.

Választás stílus alapján

A csaptelep kiválasztásakor elsősorban a konyha stílusa lehet meghatározó, hiszen másféle forma fog illeni egy modern, és más egy rusztikus vagy egy retró konyhába. Szerencsére a Homelux webáruház mosogató-csaptelep kínálata bőséges, így mindenki megtalálhatja a kategória termékei között a legideálisabb darabot.

Vannak króm felületű, modern dizájnnal rendelkező változatok, mint például a LATUS mosogató-csaptelep, mely szögletes formájával nagyon esztétikusan hat egy minimalista stílusú otthonban.

Ennek a típusnak szinte ellentéte az aranyszínű KIRKÉ WHITE mosogató-csaptelep fehér karral, amit inkább egy vidékies stílusban berendezett konyhában képzelünk el.

A hagyományos csaptelepekből sincs azonban hiány a Homelux lakberendezési webáruházban: egykaros és tekerőgombos kivitelben egyaránt kaphatóak króm profilú termékek.

A szín is lehet döntő

Sokak számára nincs jelentősége annak, milyen színű a csaptelep a konyhában, de az összképet ez is befolyásolhatja. A fémes színű kivitelek mellett sárgarézből készült modellek is kaphatók, mint például a LUXOR2 antik mosogató-csaptelep, amely igazán retró stílusú!

A modern otthonokban nem ritka a fekete színű csap sem, ezek többnyire nagyon elegánsan mutatnak egy szépen berendezett konyhában. A Nemezja mosogató-csaptelepek gránitból készültek, és nemcsak fekete, hanem homokszínben is elérhetőek.

Különös színt vihet a konyhába egy sárga, piros vagy netán zöld színű csaptelep is: létezik ilyen! Az U alakú kifolyócsővel rendelkező Milin márkájú termékekről van szó.

Fali vagy állócsap?

Egy másik fontos kérdés lehet az is, hogy fali vagy álló csapot szereltessünk-e a mosogatóhoz. Az utóbbi a divatosabb manapság. Könnyebb kezelhetőség, magas fokú minőség és egyedi dizájn jellemzi ezeket a termékeket. Javításuk, cseréjük is egyszerűbb, ha erre lenne szükség.

A vízfogyasztás kontrollálása

Egyre inkább előtérbe kerülnek a környezettudatossági szempontok is a vásárlás során, legyen szó akármilyen termékről. Ez a mosogató-csaptelepek esetében különösen igaz! Sokan fontosnak tartják, hogy minél kevesebb ideig folyassák a vizet, a lehető legtakarékosabb módon mosogassanak.

Szerencsére a gyártók is gondolnak erre, és ma már számtalan olyan csaptelep létezik, amelynél a vízfogyasztás szabályozható. A tekerőgombokkal működő modellek helyett megjelentek az egykaros változatok, amelyekkel sokkal egyszerűbben beállítható a kívánt vízhő.

Még praktikusabbak a szenzoros modellek, amelyekkel sok-sok víz megspórolható, ezért hosszú távon pénztárcabarát választásnak bizonyulnak.

A mosogató-csaptelep kiválasztására is érdemes tehát figyelmet fordítani a konyha berendezésekor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!