Ugrás a tartalomra

Karácsonyfát állított magának Kilián-észak közössége

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. december 15. szerda 15:55
A városrész közösségének néhány tagja gondolt egyet és fenyőfát állított a társasházak között. Az ötlet aztán annyira megmozgatta a lakókat, hogy nemsokára közös díszítés során alakult át a fenyő karácsonyfává, amely azóta is sokak számára a lakótelep központi ünnepi dísze.

Miskolc több más városrészéhez hasonlóan Észak-Kiliánban is elkezdett egy összetartó szomszédsági közösség formálódni, amely a saját ügyeit és érdekeit képviseli, illetve igyekszik felpezsdíteni a tagok hétköznapjait.

Így kezdődött; Fotók: Magánarchívum

Ennek volt kedves példája az a hétvégi akció, amely során közösen állítottak és díszítettek karácsonyfát a helyiek. Jakab Zsolt, a közösség egyik tagja elmondta, hogy közel 2 éve épül az összetartásuk, amely a pandémia miatt jelenleg első sorban online térben történik, egy több mint 600 fős tagságú csoportban.

Idén már szerveztek maguknak juniálist, amelyet követett a mostani ötlet. Utóbbit az indokolta, hogy a lakótelepükön nincsen nyilvános adventi készülődés és egyébként is szerettek volna egy újabb akciót. „A fenyőfa és a fények árát a juniálison adták össze a résztvevők.” – fűzte hozzá Jakab Zsolt.

Ezt követően meghirdették a közösségi díszítést december 11. szombat délutánra. „Annak ellenére, hogy ez bedolgozós munkanap volt, több mint 40 ember csatlakozott hozzánk, köztük a Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskola 1.a osztályosai. Közben beszélgettünk, teáztunk, forralt boroztunk, süteményeztünk.” – meséli az élményeket Jakab Zsolt.

Az általános iskolások saját maguk készítettek díszeket

Hozzáteszi, hogy azóta is látnak egy-egy embert, aki csak úgy elhelyez valamilyen díszt a fán – ami idő közben éjszakai reflektor-megvilágítást is kapott. A lakóközösség pedig őrzi a karácsonyfáját, nehogy valami baja essen.

A következő tervük, hogy dél-kiliáni szomszédjaik mintájára ők is közösségi komposztálót építenének a Zöld Kapcsolat Egyesület szakmai segítségével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!