Ugrás a tartalomra

Megújul a Miskolc - Kistokaj összekötő út egy szakasza

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 10. szerda 09:22
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,8 kilométeren újul meg a 3604-es jelű út 1+023 és 2+790 kilométerszelvények közötti szakasza. 
Fotó: MKN Zrt. (illusztráció)

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 75 napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, aknafedlapok és víznyelőrácsok szintbehelyezéséről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.
 
A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését - áll a kivitelező közleményében.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a TOP-1.3.1-15-BO1-2021-00004 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 2021” című projektet. A projekt részeként megújul a 3604-es jelű Miskolc - Kistokaj összekötő út 1,8 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 3,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!