Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.05.03.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 03. szerda 07:55
Ma többnyire borult idő várható térségünkben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A mai nap alkalmas a félreértések tisztázására.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Jobbára borult lesz az ég, de délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet. Eső, zápor elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már középen és délkeleten is kialakulhatnak záporos, zivataros gócok. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult részeken 14, 20, az Alföldön 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegőminőség a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

Útlezárás

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját, javasolja a Miskolci Városgazda.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balassi Bálint u. 10
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Bruckner Gy. u. 50
Csehov u. 2
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mérnök u. eleje
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Salétrom-Bercsényi sarok
Selyemrét u. 2
Szeder u. 40
Szekerész u 6.
Tábortűz u. 5
Tokaji F. 14
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy u. 2
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

A mai nap alkalmas a félreértések tisztázására. A bikák túl sokat vállalnak, a rákok szeretnének biztosra menni.

Kos

Legyél most különösen körültekintő, mert lehet, hogy éppen onnan érkezik a nehézség, ahonnan nem is számítanál rá. Amiről azt gondolod, hogy már kőbe vésett, az még mindig okozhat majd meglepetéseket.

Bika

Csak a legközelebbi cél lebeg a szemed előtt, és ahhoz is fáradtnak érzed magadat, hogy egy kicsit tovább gondold a dolgokat. Tedd meg, amit meg kell tenned, aztán adj egy kis pihenőt magadnak.

Ikrek

Lehet, hogy túl gyorsan mondtál igent valamire, és most úgy érzed, jobban át kellett volna gondolnod a döntésedet. Még nincs késő, hogy megváltoztasd a véleményedet, ha egy kicsit kellemetlen is lesz majd visszatáncolni.

Rák

Tudod, hogy valaki számít rád, de te egyre bizonytalanabb vagy abban, hogy ebben a feladatban részt akarsz venni. Ahelyett, hogy mindketten a sötétben tapogatóztok, inkább beszéljétek meg őszintén a dolgokat.

Oroszlán

Minél jobban próbál valaki meggyőzni valamiről, benned annál több kétely merül fel arról, hogy valóban ez az, amire szükséged van. Ha még nem vagy biztos a döntésedben, várj egy jelre, ami megmutatja az utadat.

Szűz

Ha a lelkedet már sikerült rendbe tenni, most figyelj oda kicsit jobban arra is, ami a tested dolgait illeti. Egy kis testmozgás a feszültség levezetésében is segít, így minden szempontból jobban fogod érezni magadat tőle.

Mérleg

Izgulsz, mert valaki olyan jóindulatára kell hagyatkoznod, akitől nem tudod, milyen reakciót várhatsz, de szerencsére minden a terveid szerint alakul. A forgatókönyv ennél jobb nem is lehetne.

Skorpió

Ismerős terepen találod magadat, és miközben mindenki a lehetőségeit próbálja felmérni, te már tudod, mi az, amiért nyúlnod kell, hogy elérd a céljaidat. Használd ki ezt az előnyödet, és ne várj a többiekre.

Nyilas

Valaki őszintén beszél veled, de lehet, hogy most túl érzékeny vagy ahhoz, hogy ezt a helyén kezeld. Próbáld ne túlságosan magadra venni a dolgokat, és hagyj időt magadnak arra, hogy megértsd, mit kezdhetsz a hallottakkal.

Bak

El kell döntened, mi az, ami igazán fontos, mert már most látszik, hogy minden nem lehet a tiéd. Ha keményen dolgozol, és tudod, hogy mit miért teszel, akkor azonban szép eredményeket és sikereket érhetsz el.

Vízöntő

Jól állnak ma a csillagok ahhoz, hogy felhasználd a kapcsolati tőkédet, amit eddig építettél. Egy ismeretségből most üzleti lehetőség alakulhat, amit érdemes lesz megragadnod.

Halak

Kicsit szigorúbb vagy másokkal, mint saját magaddal, és ez nem túl igazságos dolog, még akkor sem, ha csak az ő érdekükben cselekszel így. Legyél egy kicsit támogatóbb, mert ezzel a hozzáállással messzebbre juthattok.

Forrás: bien.hu

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!