Ugrás a tartalomra

A miskolci bringás a kontinens legjobbjaival tekert Svédországban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 14. szerda 14:18
Lónyai Balázs, a Kis-Galya KSE kerékpárosa tagja volt a svédországi ifjúsági Európa-bajnokságon indult U15-ös magyar válogatottnak, mely az elmúlt héten mérkőzött meg a korosztály legjobb utánpótlás korú versenyzőivel.
Fotó: magánarchívum


A hegyikerékpárosok ifjúsági Európa-bajnokságán a kontinens szinte összes országa képviseltette magát U15 és U17 korcsoportos sportolókkal. 

A Sikter Zsuzsanna és Kirilla László által felkészített Lónyai Balázs a válogatóversenyek és edzőtáborok alapján, a legjobb U15-ös fiúként jutott ki a rangos erőpróbára az utánpótlás válogatottal, de előtte még megvédte bajnoki címét Zalaegerszegen, az XCO kategóriában. 

A nemzetközi porondon eddig csak szlovák és cseh kupákon indult tehetséges kerékpáros egy neki ismeretlen, vegyes mezőnyben próbálhatott szerencsét. 

Sikter Zsuzsanna elmesélte, hogy Svédországban az első nap pályabejárással telt, hétfőn még száraz időben, Balázs által még nem látott nehéz pályán, amit bukás és defekt nélkül megúszott, ám mivel a tanítványra a héten több versenyszám is várt, meg kellett néznie az időfutamot, és a rövidpályás, valamint a rendes hegyikerékpáros útvonalat is.

Lónyai Balázs a kedden kezdődött versenyek közül a Time Trial számban 214 indulóból a 39. helyen ért célba, ezzel bejutva a csütörtöki versenyre, amelyen csak az első 45 fő indulhatott el. Ezen a napon Balázs a bő 16 perces futam alatt a 24. helyre jött fel.

Pénteken, az XCO-futamban a 115. helyről rajtolt, és 41. helyre tornázta fel magát az igen technikás és csúszós pályán. 

A klub tagjaként legutóbb Brogli Réka versenyzett az ifjúsági Európa-bajnokságon 2011-ben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!