Ugrás a tartalomra

Odú örökbefogadás a VII. Bagolylesen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 29. szerda 11:22
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja idén első alkalommal Miskolcon is elindítja ODÚ ÖRÖKBEFOGADÁS c. programját.

A   Miskolci Egyetem aulájában február 1-én tartják meg a VII.  Bagolyles programot, melyen belül lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára, hogy az általuk előkészített elemekből, a helyszínen rendelkezésre álló szerszámok és szakemberek segítségével összeállítsanak egy  énekes madarak költését segítő B-típusú odút.
A rendelkezésre álló alapanyag mennyisége korlátozott. Emiatt a programon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet Somoskői Péternek címezve az spsomoskoi@gmail.com e-mail címen várják  január 29-ig. A helyszínen jelentkezők részére csak korlátozott darabszám fog rendelkezésre állni.
A Bagolyles programon történő részvétel ingyenes, az odúkészítés programon az örökbefogadás adományhoz kötött:
Bronz fokozatú támogató                  5.000 Ft/darab
Ezüst fokozatú támogató                   10.000 Ft/darab
Arany fokozatú támogató                  20.000 Ft/darab

A befizetett adományokért cserébe az egyesület vállalja, hogy az örökbefogadott odúkat a Tiszalúci Gyűrűzőtábor helyszínén, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben vagy a Jávorkúti Erdei iskola odútelepének fejlesztéseként helyezik ki és azok rendszeres felülvizsgálatát, karbantartását elvégzik az odú élettartama alatt.
Az örökbefogadó érdeklődők személyesen is követhetik az örökbefogadott odú sorsát, amennyiben személyesen részt vesznek a kapcsolódó programokon.
 

További hírek

Olvasnivaló