Az innovatív futóverseny valós kulináris élményeket és eszement meglepetéseket tartogat, hiszen a szervezők ez alkalommal nem a gyorsaságot, hanem a megélt pillanatokat díjazzák.
A Wine Run egy világszerte ismert és rajongott rendezvény-modell, melyet Magyarországon első alkalommal adaptálnak a világörökségi Tokaj-hegyaljai helyszínre, Mádra. A szervezők között találjuk a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa - Mád Hegyközségét, a Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémiát és a “SVÉT” Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesületet.
Az esemény fókuszában a dűlők, a borok és a gasztronómia áll. Mindez a legautentikusabb tálalásban, egyenesen a borászatok közreműködésével. Két távon várják a nevezést: 6,5 illetve 12 kilométert is vállalhatnak az életigenlő résztvevők, akik amellett, hogy bejárják a történelmi borvidék egyik legszebb települését, a frissítő pontokon szuper borokat és pazar fogásokat kóstolhatnak, illetve minikoncertek is várják őket.
A Stílusos Vidéki Éttermiség képviseletében az Anyukám Mondta (Encs), az Ikon (Debrecen) az Iszkor (Mályinka) és a Macok Bisztró (Eger) szolgáltatja a gasztroélményt a kétnapos találkán.
Borból sem lesz hiány, melyet a Barta, a Holdvölgy, a Maison aux Pois, a Royal, a Pelle, a Szarka, a Szepsy és a Zsirai mádi pincészetek szolgáltatnak a résztvevőknek.
Október 4-én, pénteken 17 órától indul a szénhidráttöltés a résztvevőknek a Pasta Partyval, a Wine Run pedig másnap, szombaton reggel 10 órától veszi kezdetét.
A verseny levezetéseként a Bohemian Betyars és az azt követő After Party zárja a frenetikus élményt. A nevezési díj tartalmazza a pénteki Pasta Party-n, a szombati Wine Run-on történő részvételt, a frissítő pontokon kínált ételeket és italokat, valamint a koncertet és a záró bulit.
A regisztráció elindult, a részletek elérhetőek a Wine Run Mád Facebook-oldalán és a www.madeinmad.hu oldalon.
A rendezvény szervezője a Made in Mád rendezvénysorozat.