Ugrás a tartalomra

Szeretet, jó szándék és esély – rajzaikkal tettek ezekért

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. május 04. csütörtök 19:03
Csütörtök reggel az esélyegyenlőség világnapja alkalmából nyílt rajzkiállítás a polgármesteri hivatalban.
Mocsári László képgalériája a kiállításról

Mindennek alapötletét a MIÓVI Dózsa György úti tagóvodája szolgáltatta, amelynek csemetéi az autizmus világnapja alkalmából az egy hónapja tartott belvárosi flashmobon szerzett élményüket vetették nemrégiben papírra. Kerek Judit civil és esélyegyenlőségi referens a Miskolc Televíziónak felidézte: ennek nyomán született a gondolat a városházán, hogy az alkotói felhívást az április elején kék zászlócskáikat a „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdalra lobogtató kicsiken túlra is kiterjesszék, így a Szent István téren akkor ugyancsak fellépett nyugdíjas közösségeket is felkérték: örökítsék meg impulzusaikat.

Különbözünk, de egyenlőek vagyunk – a többi közt erre hívják fel a figyelmet az érintettek, valamint a velük foglalkozó intézmények és szervezetek május 5-én, az esélyegyenlőség világnapján. Ezen a napon világszerte számos programot és figyelemfelhívó akciót szerveznek, hogy a speciális szükségletű embereket és más, sérülékeny csoportok tagjait közelebb hozzák a társadalom többi tagjához.

Majd az igazán bőséges tárlat érdekében végül bevonták a város esélyegyenlőségi programjában érintett intézményeket is: a Miskolci Autista Alapítványt, a Napfényt az Életnek Alapítvány Átmeneti Szállót, a Szeretet Alapítvány „Csilla bárónő” Szeretetotthonát, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület Perecesi Tanodáját, a lyukóvölgyi Máltanodát, valamint a MESZEGYI Őszi Napsugár Otthonát és Aranykor Idősek Otthonát.

A kiállítást megnyitó Varga Andrea szerint a puszta figyelemhíváson túl azért is óriási a jelentősége egy-egy ehhez hasonló alkalomnak, mert ilyenkor megtanulhatjuk értékelni a különböző hátrányokkal küzdő, sérülékeny embertársainkat. Az alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Miskolc kézzel foghatóvá és tapinthatóvá, mindennapi életünkben is élő valósággá szeretné tenni azt a fajta együttgondolkodást, amely felismeri a papírokon kirajzolódó szeretetet és jó szándékot.

A vizuális élményhez a zenei aláfestést a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei szolgáltatták. A nyolcparavános tárlat május 4. és 12. között látogatható a polgármesteri hivatal aulájában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!