Ugrás a tartalomra

Újra összeült a nyugdíjas tanács

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 20:49
Nyugdíjas szervezetek képviselőivel találkoztak a város vezetői a Városháza Dísztermében, szerda délután, hogy kötetlen beszélgetésen vitassák meg a szépkorúakat érintő legfontosabb kérdéseket, problémákat, javaslatokat.
idosek_tanacsa_190417_vcs_05.JPG
Fotók: Végh Csaba

A nyugdíjas tanács évente kétszer ülésezik. Ezeken a találkozókon számos kérdést felvetnek a nyugdíjasok, és itt kapnak tájékoztatást az aktuális eseményekről is.

idosek_tanacsa_190417_vcs_02.JPG

Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: „A legfontosabb feladat, hogy közösséget építsünk.” A polgármester biztosította a Díszteremben összegyűlt klubvezetőket arról, hogy a Salkaházi Sára programsorozat 2019-ben is folytatódik. Továbbá kifejtette: idén is rendelkezésükre áll évi 50 ezer forint támogatás klubonként.

idosek_tanacsa_190417_vcs_08.JPG

Kiss János, alpolgármester, az Idősek Tanácsának elnöke felidézte a Salkaházi programsorozat kínálatait, felhívva a figyelmet arra, hogy a program 5 évvel ezelőtt indult. – Eddig is igyekeztünk, és ezután is arra fogunk törekedni, hogy olyan programok kerüljenek be a sorozatba, melyek egyértelmű üzenete: jó Miskolcon nyugdíjasnak lenni – emelte ki. Ennek a gondolkodásnak a jegyében jött létre az Idősek Tanácsa Miskolcon, ami megpróbál olyan célokat kitűzni, amelyek a Salkaházi programban nem szerepeltek. – Így az Idősek Tanácsa az egészségmegőrzésre és az önképzésre koncentrál – hangoztatta, felidézve a „Imádok élni” Ki mit tud?-ot, ahol több mint 50-en indultak el, és 12-en jutottak be a május 2-ai döntőbe.

idosek_tanacsa_190417_vcs_19.JPG

– Hogy mennyire megy a híre ennek a közösségteremtő programnak, a Salkaházi Sára Programnak? – vetette fel Soós Attila, frakcióvezető. Példaként említi Szikszót és Székesfehérvárt, ahol a miskolci minta példájára, már elindult egy hasonló kezdeményezés. Soós Attila arról is szólt, azért csinálják ezt, mert egyrészt értékrendként azt tanulták, hogy adjanak vissza mindabból, amit ők is kaptak. Másrészt azért, mert hisznek abban, hogy ennek a plusz munkának van egy olyan ereje, ami mással nem pótolható.

idosek_tanacsa_190417_vcs_12.JPG

Az ilyen találkozókon el tudják mondani ötleteiket, gondolataikat, megtehetik azokat a javaslataikat a városi vezetőknek, amelyekkel meg tudják könnyíteni a nyugdíjas közösség életét, hétköznapjait.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!