Ugrás a tartalomra

Politika

Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 15:04
Öt év alatt a hetedik utcát újították fel Perecesen. Erről Pakusza Zoltán, a terület önkormányzati képviselője, a Mi Hazánk megyei elnöke beszélt sajtótájékoztatón, a felújítás helyszínén.
Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 14:24
Május 26-a fontos az európai és a magyar nép életében is – mondta Thürmer Gyula miskolci sajtótájékoztatóján. A mi baloldaliságunkat úgy szeretnénk az Európai Parlamentbe vinni, hogy ezzel a dolgozó embereket, a népet akarjuk képviselni – hangsúlyozta a Munkáspárt országos elnöke.
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 14:22
Május 19-én interjút adott Alain Delon a Journale De Dimanche-nak abból az alkalomból, hogy Arany Pálma-életműdíjat kapott Cannes-ban. Hallgathatott volna, hiszen a filmjei, a karrierje, a rajongói beszélnek helyette is. Úgy döntött azonban, hogy válaszol a virulens kritikákra, amelyeket a díj átadásával kapcsolatban kapott.
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 08:22
Európát meg kell tartani európainak, Magyarországot pedig magyarnak. Az európai uniós választást előkészítő országjárás keretében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is Miskolcon tartott előadást az uniós parlamenti választások kapcsán. Németh Szilárddal az esemény előtt beszélgettünk.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 14:19
Az Egyesült Államok légelhárító rakétarendszerek eladását hagyta jóvá Dél-Koreának és Japánnak pénteken - jelentette be az amerikai külügyminisztérium.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 13:25
Teltházas lakossági fórumot tartott „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani” címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő péntek délután a Népkerti Vigadóban.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 12:28
Mi lesz veled, Euro zóna? Az euró bevezetésével kapcsolatban tartott előadást a MAB Székházban Pelczné Gáll Ildikó. Az Európai Számvevőszék tagja pro és kontra érveket sorakoztatott fel a pénzváltással kapcsolatban.
Utoljára módosítva
2019. május 16. csütörtök 12:36
Újabb határszakaszon épít kerítést Szlovénia és növeli a határt védő egyenruhások számát is – jelentette be az ország miniszterelnöke. A döntés azért született, mert egyre nagyobb a nyomás, és máskülönben nem tudják garantálni a lakosok biztonságát. Az intézkedést azután jelentették be, hogy múlt héten egy férfit saját kertjében támadtak meg a migránsok. Bezárták autója csomagtartójába, és az autóval együtt elmenekültek. Az eset hatalmas felháborodást okozott országszerte – hangzott el az M1 Híradójában.
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 15:15
Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 13:11
Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a világot foglalkoztató számos nagy kérdésben teljesen hasonló megközelítést alkalmaz, ilyen a migráció, a terrorizmus, a hazafias politika és a keresztény közösségek támogatása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet New Yorkban adott az i24 News nevű izraeli hírcsatornának közép-európai idő szerint kedd éjjel.