Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 21:55
Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka. Sokan a legkönnyebb utat választva a mesterségesen előállított étrendkiegészítők felé fordulnak, miközben kisebb utánajárással könnyen megtalálhatók azok az alapanyagok, amelyek felhasználásával és fogyasztásával fedezni tudjuk szervezetünk téli vitaminszükségletét.
Forrás
hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. november 02. szombat 17:33
Tíz perc alatt feltölthető lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki elektromos gépkocsik számára a Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói, akik a Joule című tudományos folyóiratban mutatták be fejlesztésük eredményét.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 29. kedd 14:20
FLOODRESC elnevezéssel az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül árvízi védekezést segítő térinformatikai döntéstámogató rendszer fejlesztését végezte el a Miskolci Egyetem és négy partnere.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 22. kedd 14:37
Egy Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgépet állítottak ki a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, a Messzer becenevű repülőgépet október 23-tól jövő év március 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők – jelentette be a szolnoki repülőmúzeum ügyvezető igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 21. hétfő 11:14
Először mutatták ki, hogy a kongói óriásvarangy Afrika legnagyobb és legveszélyesebb viperájának álcázza magát, hogy ne támadják meg – számolt be róla a Phys.org.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 18. péntek 09:13
Kínai, osztrák, ukrán közgazdászok és több tucat hazai szakember érkezett Miskolcra a Gazdaságtudományi Kar meghívására. Tizenegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát. Egy pályázat részeként nemzetközi szekciókat is szerveztek, többek közt az okos város, a digitalizáció és a fenntartható fejlődés témáit is érintve.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 17. csütörtök 14:26
Egy akár 3,5-ös erősségű földrengéshez hasonló szeizmikus eseményt is kiválthatnak a közelükben lévő óceánterületen a hurrikánok vagy egyéb nagy erejű viharok – állapították meg a Floridai Állami Egyetem kutatói, akik a Geophysical Research Letters című folyóiratban számoltak be az újonnan felfedezetett geofizikai jelenségről.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 17. csütörtök 13:24
Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában – közölte a görög kulturális tárca.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 15:02
A sejtkutatás területén elért eredményeiért két amerikai és egy brit tudós, William Kaelin, Gregg Semenza és Peter Ratcliffe kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Forrás
Miskolc Tv / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 28. szombat 16:31
Fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várta a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába szerettek volna bepillantani, és érdekes, közérthető módon szerezni új ismereteket és élményeket. Minden évben várja a kutatók éjszakája a szórakozva tanulni vágyókat.

Programok

-