Ugrás a tartalomra

Az Avas kupáért karatéztak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 29. vasárnap 15:22
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezte meg vasárnap az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa – 18. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt.

A megmérettetésre összesen 154 kategóriában lehetett nevezni a 6 évesektől a szenior korosztályig, vagyis a 35 év felettieknek is lehetősége nyílt a versenyzésre. A Budapest Honvéd, MTK, UTE, Bátaszék, Budaörs, Senshi, Kazincbarcikai VSE, Nyékládházi VSE, Rendraku-Ryu KSE és természetesen a rendező klub, a Justitia Fuji-Yama SE karatékái mérték össze tudásukat a miskolci helyszínen. A külföldiek közül Nagyváradról, Nagykárolyból, Nagyszalontáról és Kassáról is vártak érkezőket a szervezők.

A kupán tiszteletét tette Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke. S természetesen most is itt volt a fiatalon elhunyt Csordás József családja. 

Az eseményen a 2006. szeptember 24-én csupán 36 évesen elhunyt karate mesterről, Sensei Csordás Józsefről emlékeztek meg a szervezők. 

A küzdelmek során több száz érem talált gazdára. A legnépesebb egyesületek komoly esélyekkel pályáztak a legeredményesebb hazai és külföldi karate klub különdíjára. A korábbi évek hagyományaihoz igazodva idén is jutalmazták a legjobb női, valamint férfi versenyzőt. 

Mocsári László képgalériája

A verseny vasárnap 10 órakor kezdődött a megnyitó ünnepséggel, ahol beszédet mondott Veres Pál polgármester. Ezután vette kezdetét a kata (formagyakorlat) versenyszámok, majd a délután folyamán a kumite (küzdelem) is terítékre került. A rendezvényre a belépés díjtalan volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!