Ugrás a tartalomra

Az NB I-ben is bevezetik a videóbírót

csakfoci.hu
Utoljára módosítva
2019. május 10. péntek 15:30
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a péntek délelőtti küldöttközgyűlésen elárulta, már döntöttek arról, hogy hazánkban is bevezetik a videóbírót, de kell még egy kis gyakorlás, mielőtt élesben is használni fogják.

Péntek délelőtt Telkiben tartotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2019-es küldöttgyűlését, ahol hosszabb beszédet mondott Csányi Sándor. Az MLSZ-elnök a mondandója végén kitért a játékvezetésre is, és fontos bejelentést tett a videóbíró kapcsán.

– Sosem lesz jó a játékvezetés, legalábbis az általános megítélés szerint – mondta Csányi. – Én azt tudom mondani, hogy a játékvezetés színvonala nem jobb, nem rosszabb, mint a nemzetközi játékvezetés színvonala. Sokat költünk képzésre, bevezettük a profi játékvezetést, az MLSZ JB próbálja javítani a színvonalat.

Folyamatosan komoly elemzések készülnek egy-egy játékvezető működéséről, nem azért nem hozzuk nyilvánosságra, mert el akarjuk titkolni – tette hozzá. – Egyrészt csatlakoztunk az UEFA játékvezetői konvenciójához, az meghatároz bizonyos szabályokat, másrészt pedig nem jelenti a nyilvánosság hiánya azt, hogy a nem megfelelően vezető bíró nem kap retorziókat. A videóbíró a nagy újítás, nem egybehangzóan elégedett mindenki vele, de összességében korrektebbé teszi a játékvezetés.

„Mi is be fogjuk vezetni, erről már döntött az elnökség” – emelte ki.

Ennek a rendszernek különböző installálási lehetőségei vannak, most azt vizsgálják, hogy melyik legyen, és kell egy kis gyakorlás is, mielőtt „ráengedik” az NB I-re.

További hírek

Olvasnivaló