Ugrás a tartalomra

Boldog születésnapot! A 95 éves Balogh Gyulánét köszöntötték

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 13. hétfő 15:13
Városunkban már hagyomány, hogy az önkormányzat vezetői – tiszteletük és megbecsülésük jeléül – születésnapjukon felköszöntik Miskolc szépkorú polgárait. Május 13-án, hétfőn Balogh Gyulánét köszöntötték, 95. születésnapja alkalmából.
Fotók: Végh Csaba

Balogh Gyuláné 1922. május 12-én született Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik falujában, Kántorjánosiban. 1965-ben költöztek Miskolcra, mert a férje itt kapott munkát. – Egy pár évig úgy éltünk, hogy ő csak hétvégente járt haza Kántorjánosiba, hétköznap pedig Miskolcon volt – idézte fel. Hozzátette: aztán ezt megunta a férjem, és úgy döntött, költözzünk Miskolcra. – Akkor Felsőzsolcára költöztünk, ahol csaknem 5 évig laktunk – mondta. Szerették volna eladni az otthoni házukat, ám sajnos ez nem sikerült, így ötévnyi felsőzsolcai lét után visszaköltöztek Szabolcsba. – Újabb két év telt el, mire el tudtuk adni a házunkat, és beköltözhettünk Miskolcra.

„Egy regényt lehetne írni az életemről” – mondta az ünnepelt. Kilenc gyermeke született Marika néninek, de sajnos hatan koraszülöttek voltak, így három lányt nevelt fel a 95 éves asszony. Hat unokája és hét dédunokája van. – Háztartásbeli voltam világéletemben – mondta szerényen Marika néni.

Arra a kérdésre, hogy mi a titka annak, hogy 95 évesen ilyen jól tartja magát, Marika néni csak annyit mondott: „Hála a jó Istennek. Én csak neki köszönhetek mindent.” Marika néni a mai napig ír verseket, mégpedig kézzel: kettőt meg is mutatott nekünk.

Az ünnepeltet, Szomorné Takács Tünde a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának szociális ellátásszervezője és Kovácsné Budai Mária önkormányzati képviselő köszöntötte születésnapja alkalmából, a város nevében, és átadták a miniszterelnöki emléklapot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!