Ugrás a tartalomra

Döntöttek a SZÉP-kártya alszámláinak felhasználásáról

mti
Utoljára módosítva
2021. március 02. kedd 16:05
Leszavazta az Országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége azt a szocialista javaslatot, amely alapján élelmiszervásárlásra is fel lehetett volna használni a SZÉP-kártya alszámláin lévő összeget – közölte az MSZP országgyűlési képviselője kedden.

Szakács László a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a koronavírus-járvány miatt már tavaly is nehéz volt elkölteni a SZÉP-kártyán található pénzeket, ezért kezdeményezték a felhasználás szabályainak könnyítését.

A szocialisták azt javasolták, hogy a kártya három „zsebe”, a szálláshely, a vendéglátás és a szabadidő alszámla között legyen átjárás, a felhasználó – aki megkapta a pénzt – dönthesse el, mire fordítja az összeget, és akár élelmiszervásárlásra is költhesse.

Szakács László szerint a javaslatuk a gazdaságnak is jót tett volna, hiszen „pénzt pumpált volna” bele. Hozzátette: kezdeményezték azt is, hogy a kártyán két évnél régebb óta lévő, fel nem használt összegek után ne kelljen 3 százalékos szolgáltatási díjat fizetni. És azt is elmondta a politikus, hogy a bizottság kormánypárti elnöke azzal utasította el a javaslatot, hogy az teljesen szembemegy a kormány politikájával.

Megismételte további javaslataikat is: növeljék az álláskeresési járadék időtartamát és összegét, a koronavírussal megfertőződötteknek pedig járjon százszázalékos táppénz.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!