Ugrás a tartalomra

Gyertyagyújtással, virágokkal emlékeztünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 02. csütörtök 08:45
Idén is rengetegen látogatták meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.
Mindenszentek napja - délelőtt a Szentpéteri kapui köztemetőben. | Horváth Csongor képgalériája

Mint az október utolsó napjaiban már jól érzékelhető volt, megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalomra kellett készülni november 1-jén a Búza tér, valamint a városban található temetők környezetében. Erre számított a város is: a Városgazda üzemeltetésében lévő felszíni, fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes volt a parkolás. Szerdán az MVK autóbuszai és villamosai néhány kivételtől eltekintve a munkaszüneti napokon, illetve ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedtek.

Ilyenkor nagy szezonja van a virágoknak, mécseseknek, de az emléknap a régi, mohos síremlékek rendbehozására is megfelelő alkalom. ITT olvasható korábbi írásunkban Molnár János miskolci sírkövestől érdeklődtünk az aktuális trendekről.

A rendőrség korábbi évi tapasztalatai azt mutatják, hogy ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát. Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, ahol különösen figyelni kell értékeink megóvására, a zseblopások elkerülésére - figyelmeztetett néhány napja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mindenszentek estéje - Hámori temető és Szentpéteri kapui köztemető. | Horváth Csongor képgalériája

Éppen ezért a halottak napjához kapcsolódó megnövekedett forgalomra való tekintettel - az önkormányzattal egyeztetve - a rendőrség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai folyamatosan jelen voltak a területen, a közeli gyalogátkelőhelyeken is segítve a balesetmentes és gördülékeny átjutást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!