Ugrás a tartalomra

Eljött a tízedik Móra-nap

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 16. csütörtök 14:25
Jubilált az avasi Móra Ferenc Könyvtár rendezvénye, ami kapcsolódik a Könyvtári Majálishoz. Idén is ellátogatott Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája Miskolcra, ahol dédapja utoljára 1933-ban járt.
Fotó: Juhász Ákos

A Kalamajka Bábszínház előadásával kezdődött csütörtökön a program az Avason található Móra Ferenc Könyvtárban. A Hajós Alfréd útról érkező két óvodás csoport Pósa bácsi meséiből hallgathatták meg A kijátszott róka és a Három szép pillangó című mesét.

Az interaktív bábelőadás után Vészits Andreával, Móra Ferenc dédunokájával találkozhattak az érdeklődők. A magyar író, forgatókönyvíró és dramaturg hagyományosan már régóta vesz részt a miskolci rendezvényen, hiszen dédapja egy évvel halála előtt járt Miskolcon.

A délutáni programokra a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulóit hívták meg a szervezők, amikor is volt állatsimogató, kézműves foglalkozás, kvízjátékok, valamint koncertezett a Mintha Zenekar, és bemutatót tartottak a Szenczi Dance csoportjai. A könyvtárba egész nap ingyenes beiratkozhattak az érdeklődők a Móra-nap tiszteletére.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!