Ugrás a tartalomra

Első érem az új miskolci vízilabda utánpótlás klubban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 10. szerda 10:05
Tavaly szeptemberben miskolci szakemberek hoztak létre egy új egyesületet a városi vízilabda-utánpótlás képzése céljából. Az Aquatics Úszásoktató és Vízilabda SC már az első érmét is megszerezte.
Fotó: magánarchívum

A klub életében még egy év sem telt el, de az Észak-keleti Régiós Nyári Kupában az U8-as korosztállyal már megmérettették magukat más régiós csapatokkal szemben. A kupában a ZF-Eger és a PannErgy-MVLC volt az ellenfél, mindkét gárdával három-három mérkőzést játszva egy serleggel és aranyéremmel jutalmazták az Aquatics Waterpolo kiscsapatának teljesítményét.

Nagy büszkeség részükről, hogy a gyermekek többsége az egyesület keretein belül tanult meg úszni, majd kezdett el vízilabdázni. Céljuk, hogy vonzóvá tegyék a gyermekek számára elsősorban az úszás elsajátítását, majd a vízilabda sportágat, mindezt játékos formában. Jelenleg közel 150 gyermek jár nap mint nap az edzésekre, ebből már negyvenen kis vízilabdásnak mondhatják magukat. Edzőjük Kiss István olimpiai bronz-, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, 205-szörös magyar válogatott vízilabdázó.

További hírek

Olvasnivaló