Ugrás a tartalomra

Érdekes... van, aki üvegtetőt húzna a Notre-Dame fölé

roadster.hu
Utoljára módosítva
2019. május 07. kedd 14:56
A tetőszerkezet és a torony rekonstrukciójára nyílt pályázatot hirdetnek, az eddig nyilvánosságra került elképzelések közül jó néhány tervezet meglehetősen szokatlan módon rajzolja meg a Notre-Dame jövőjét. A Miysis Studio kicsit futurisztikus álmot látva képzeli el a rekonstrukciót: egy modern üvegtetővel találná meg történelem és a jövő közötti egyensúlyt.
Forrás: roadster.hu

Az 1345-ben átadott monumentális épület majdnem teljes tetőszerkezete odalett a közel egy hónappal ezelőtt bekövetkezett katasztrófa során. Denis Stevens, a Miysis igazgatója szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a tornyot felújítanák, a tető pedig fa- és acélkeretekkel vadonatúj, korszerű keretet kapna – írja a roadster.hu.

A hagyományos faanyag és az új elemek használatának keverését a múlt és a jövő közti balansz megteremtése érdekében vetnék be. A rekonstruált torony mellett az újrahúzott tetőszerkezet tökéletesen illeszkedne az eredeti épület vonalaihoz, az üvegtető alatt pedig egy mindenki számára látogatható, hatalmas fákkal díszített kertet rendeznének be.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök ígérete szerint 2024-re befejeződik a Notre-Dame újjáépítése, bár ezer építészeti szakember írt nyílt levelet arról, hogy nem lenne szabad elkapkodni a dolgokat és öt éve biztosan nem férne bele a teljes rekonstrukció, ami ezért akár egy évtizedig is eltarthat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!