Ugrás a tartalomra

„Európa jövőt választ magának" – Miskolcra érkezett a Fidesz országjáró előadása

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 07. kedd 15:06
Európa jövőt választ magának május végén – hangzott el Miskolcon, a Fidesz országjáró előadásán. A kormánypárt országszerte 220 fórumot tart az Európai Uniós választásokig, 60 politikus és politikai szakértő bevonásával „Nem a jelenről döntünk, hanem Magyarország és Európa jövőjéről” – hangoztatta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a hétfő délutáni miskolci fórumon.
Fotók: Végh Csaba

Május végén Európa jövőt választ magának, sorsdöntő kérdés előtt állunk – emelte ki Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő. Arról fogunk dönteni – folytatta –, hogy meg tudjuk-e védeni keresztény, európai kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak. A képviselő szerint Brüsszel elbagatellizálja az ügyet, mintha nem is jelentene problémát. „Mi magyarok és a Magyar Kormány pedig úgy gondoljuk, igenis meg lehet állítani a migrációt, és meg is kell állítani.”

„Én hiszek abban, hogy Magyarországnak Európában a helye” – emelte ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Kifejtette, ő Európa-párti, de Európa nem abba az irányba halad, amelyikbe kellene. A legfontosabb kérdés – elmondása szerint –, hogy milyen Európa lesz itt a gyerekeink, az unokáink és a dédunokáink számára – fogalmazott.

– Attól hogy láthatóan most nincsenek itt a migránsok, az nem jelenti azt, hogy kívülről az ajtónkat ne ostromolnák folyamatosan ezek a tömegek. Ezért is fontos, hogy határozottan kitartsunk a migrációt ellenző, és a migrációnak gátat szabó politikánk mellett – emelte ki a Fidesz alelnöke.

Magyarország erősödik – hangoztatta. Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy amikor 2010-ben elkezdett a Fidesz kormányozni, Magyarország olyan gazdasági helyzetben volt, mint akkor Görögország. Görögország pedig csődbe ment. Akkor 11 százalékos volt a munkanélküliség, mára 3,6 százalékra csökkent, a gazdasági növekedés akkor csökkenés volt, mára viszont közel 5 százalékos növekedést sikerült elérni, miközben csökken az államadósság – sorolta alátámasztva, hogy gazdasági szinten példaértékűnek tekintik a Fidesz gazdaságpolitikáját.

Egyebek mellett a hétpontos családvédelmi akciótervről is szólt az államtitkár. – 2010-hez képest az idei költségvetésben kétszer annyi forrás van családpolitikára: ez korábban 960 milliárd forint volt, ma meghaladja a 2000 milliárd forintot – részletezte.

Emlékeztetett továbbá azokra az időkre, amikor Szegedet és Budapestet is ellepték a migránsok. – Az ellenőrzés nélkül Magyarországra érkező migránsok tényleg ott voltak Budapest utcáin, ott voltak az erdőkben, azokon a határszéli területeken, ahol ellenőrzés nélkül be tudtak jutni – idézte fel. – Sikerült kívül tartani a kapuinkon a migránsokat. Az ajtót a kerítéssel becsuktuk, de úgy is kell tartanunk – fogalmazott.

A kormánypárt országszerte 220 fórumot tart az Európai Uniós választásokig, 60 politikus és politikai szakértő bevonásával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!