Ugrás a tartalomra

Fuss a közösségért, fuss Miskolcért és fuss a Népkertért

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 24. péntek 11:15
Közösségépítő futóversenynek ad otthont május végén a Népkert. A cél a miskolci futóközösség építése mellett egy futókör kialakítása is a város legnagyobb közparkjában.
Forrás: youtube.com

Most még csendes a Népkert, de a hónap végén újra benépesül. Közösségi futóversenyt rendeznek, hogy felhívják a miskolciak figyelmét a Népkertre, és arra, hogy a területen a közeljövőben egy rekortán burkolatú futókört alakíthassanak ki.

A május 25-ei, szombati megmérettetésen délelőtt fél 10-kor indul az első futam. A szervezők igyekeztek minden korosztály számára versenyzési lehetőséget kínálni: három felnőtt kategória lesz, 18-30, 31-50, illetve az 50 pluszos életkorúak számára.

Emellett két kamasz, és két kölyök kategóriában is nevezhetnek a futás szerelmesei, de egy különleges családi kategória is lesz, ahol a családtagok kézen fogva futhatnak majd.

A verseny névadója a Maradj Miskolcon Alapítvány, mert a közösségi futóverseny legfőbb célja, hogy közösséget építsen Miskolcon. Tajthy Krisztina az alapítvány részéről az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: névadó szponzorként komoly lehetőséget látnak abban, hogy hagyományt teremtenek, ez csak az első versenye lesz egy sorozatnak. – És nagyon reméljük, hogy egy olyan közösséget teremtünk nemcsak a Népkert, hanem egész Miskolc számára, akik rendszeresen részt fognak venni a Marad Miskolcon Alapítvány sport- és más jellegű rendezvényein is – tette hozzá.

Fotó: Juhász Ákos

A futóversenyt a népkerti intézmények is támogatják. A Népkerti Kerekasztal folyamatosan azon dolgozik, hogy a város legnagyobb közparkját újra állandó közösségi térré tegye. Ezúttal a futóközösség számára. Hajdú László, a Tudomány és Technika Háza tulajdonosa elmondta, szeretnék a Népkertet újra élhetővé és pezsgővé tenni, a mostanihoz hasonló közösségépítő akciókkal is.

A futóversenyt a közösségépítés mellett egy futókör létrehozásáért is szervezik. A mindennapi futás biztonságát is meg szeretnék adni azzal, hogy a Népkert közvilágítást is kaphat a közeljövőben, de nem ez az egyetlen akció a területért. A Vigadó részéről Veres László elmondta, május 10-én, pénteken szeretnének egy faültetéssel kedveskedni a madarak, fák napja alkalmából; tíz nagyméretű platánfát fognak elültetni.

Május 25-én tehát még szebb környezetben sportolhatnak a futóverseny résztvevői. A Népkertben 1, 3, valamint 5 kilométeres távot lehet majd teljesíteni. Útlezárásra nem kell számítani, a verseny kizárólag a Népkertet érinti. A futóversenyhez az Utánam, Srácok Fesztivál csapata is csatlakozott, ők programjaikkal május 24-25-én várják Miskolc és a Népkert szerelmeseit.

Lehetőség van a helyszínen is nevezni, reggel 8-9 óra között a Tudomány és Technika Házában kialakított versenyközpontban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!