Ugrás a tartalomra

Hat fiatal diósgyőri játékos kapott a napokban profi szerződést

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 16. szerda 14:56
Az életük első hivatalos kontraktusát aláíró labdarúgók között találunk saját nevelésűt, korosztályos válogatottat, nyáron igazolt és a felnőttek között már pályára lépett sportolót is.
A DVTK kontraktust aláíró fiataljai. Fotó: DVTK

A labdarúgókkal a DVTK hosszú távra tervez. Az egyesület és az akadémia karrier - és életpálya modellt kíván nyújtani. Ezt a folyamatot segíti az NB III.-ban szereplő csapat, a másodosztályban szereplő Kazincbarcikával kötött kooperációs szerződés, a legjobbak előtt pedig az élvonalbeli együttes öltözője is nyitva áll - írja sajtóközleményében a klub.

- Az utánpótlás labdarúgásban minden bizalom megelőlegezett, előre nem lehet tudni, hogy mi lesz a kifutás - fogalmazott Simon Miklós, a DVTK LSA szakmai igazgatója. - A mostani “hatos fogatban” azonban nagyon bízunk. Vincze Dániel már többször is készült az NB I.-es kerettel és hét közben a másod osztályú Kazincbarcika edzéseit látogatja. Bőven van benne lehetőség. Bacsa Benjámin a példaértékű hozzáállással és megalkuvást nem tűrő motivációval rendelkezik, emellett fizikálisan és mentálisan készen áll a rá váró feladatokra. Demeter Milán olyan pozícióban játszik, amely iránt folyamatos a kereslet a piacon. Balhátvédként sokra viheti, ha jövőben is így áll a munkához. Sokat kell még tanulnia, de a többiekhez hasonlóan igyekszünk segíteni az útját. Szamosi Ádám pozitív hozzáállásával, személyiségével, küzdeni tudásával már a fővárosi klubnál is kiemelkedett a korosztályából, a felnőtt futballba történő integrálását pedig a DVTK-nál folytathatja. A bosnyák korosztályos válogatott Zrnić ikrek - Patrik és Marsel - pedig ebben a szezonban az NB III.-as együttes védelmének oszlopai lehetnek, de velük is az a célunk, hogy idővel az első csapat erősségei legyenek - írják.

- Nagy szeretettel köszöntöm mindannyiukat a felnőtt profi futball küszöbén, már csak rajtuk áll, milyen magasságokba jutnak pályafutásuk során - tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. - Elkezdtünk egy erős, fiatal bázis kiépítését, amely egyértelműen a diósgyőri futball fejlődését, stabil alapjainak megteremtését szolgálja. Évente nem csupán egy-egy labdarúgó kap profi szerződést, hanem ahogy a mellékelt ábra is mutatja, megfelelő teljesítmény esetén bárki számára adott ez a lehetőség.

A fiatalok gondolatai

Bacsa Benjámin: - Az elmúlt időszakban felgyorsultak körülöttem az események. Sok játéklehetőséget kaptam, amivel szerencsére sikerült élnem. Ezután behívtak az U18-as válogatottba, ahol végig játszottam a szkopjei mérkőzést, most pedig aláírhattam az első profi szerződésemet. A meghívó és a profi szerződés is nagy megtiszteltetés számomra. Utóbbi egy kicsit meglepett, de az is igaz, hogy az elmúlt években nagyon sokat dolgoztam. Motivációs szempontból ez a jövőre nézve plusz energiát ad számomra.

Demeter Milán: - Nagyon örülök neki, hogy megkaptam a bizalmat. Innentől kezdve csak rajtam múlik, hogy mit tudok letenni az asztalra. Fokozatosan igyekszem megmászni azt a ranglétrát, ami a felnőtt futballba vezet. A profi szerződés felelősséggel jár, igyekszem ennek a lehető legjobban megfelelni.

Szamosi Ádám: - A klubváltás után megkaptam életem első profi szerződését. Hosszú folyamat volt, amig eljutottam idáig. A Honvéddal már játszottam NB III.-ban, a most viszont egy új fejezet kezdődik számomra. Boldog vagyok, hogy a karrierem során idáig eljutottam, de a prioritás ettől jóval több. A diósgyőri hangulat, a szurkolók engem is magával ragadott. Minden vágyam, hogy idővel ebben a gyönyörű stadionban, ebben a közegben pályára léphessek.

Vincze Dániel: - Számomra nagyszerű ez a pillanat. Örülök, hogy biztosítva van a fejlődésem, hiszen részese vagyok a barcikai együttműködésnek, de arra is lehetőségem van, hogy a DVTK II csapatában pályára lépjek. Erre az évre az célom, hogy bemutatkozzak a felnőtt csapatban is, nagyon szeretnék annyi néző előtt futballozni, mint az első két hazai találkozón volt.

Patrik Zrnić: - Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam első profi szerződésemet ezzel a csodálatos klubbal. Várom az új kihívást az új csapattársammal, és hiszek abban, hogy közösen valami nagyszerűt fogunk elérni itt, Diósgyőrben.

Marsel Zrnić: - Előzetesen sok jót hallottam a Diósgyőrről, ezért izgatott vagyok. Várom, hogy az új közegben mire leszek képes ebben a szezonban. Remélem, hogy a céljainkat sikerül elérni, én pedig megszolgálom azt a bizalmat, amit a DVTK belém fektetett.
 

További hírek

Olvasnivaló