Ugrás a tartalomra

Hiába emelkedett a díja, még mindig klasszisokkal jobban megéri az önkormányzati bérlakás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 13. szerda 17:21
Az önkormányzati lakások bérleti díja tartalmazza a társasházi közös költséget, de még így is két-háromszor olcsóbb, mint a szabadpiaci árszabás.

A miskolci közgyűlés bő három éve döntött a lakbérek 2020-2024 közötti időszakra kiterjedő, lépcsőzetes emeléséről. Ennek utolsó része az önkormányzati lakásállomány közel egyharmadát érinti: a bérlőknek 2024. január 1-től átlagosan 10 százalékkal emelkedik a lakbére. Ugyanez az emelés a többi önkormányzati bérlakás esetében már idén januárban megtörtént - adott tájékoztatást a témában a városháza, hangsúlyozva azt is, hogy  a önkormányzati „költségelvű” albérletekben élők így is harmadát, a „piaci elvű” önkormányzati lakások bérlői a másfél-kétszeresét fizetik a jelenlegi szabadpiaci áraknak.

- Az önkormányzati lakások bérleti díja tartalmazza a társasházi közös költséget is. Ezt a szabadpiaci bérbeadás során szintén a bérlőnek kell viselnie: egy 2-3 szobás panellakás esetén 8-10 ezer forint körüli összeg - fejtették ki, hozzátéve, amellett, hogy a lakbér nagyságrendekkel olcsóbb, a lakhatás sokkal kiszámíthatóbb az önkormányzati bérlakásokban.
 
- A lakáspályázatokat továbbra is nagy érdeklődés övezi. A tapasztalat azt mutatja, hogy a lakáskeresők a szabadpiaci albérletekből szeretnének minél előbb önkormányzati bérlakáshoz jutni, még akkor is, ha azokat többé-kevésbé nekik kell felújítani - summázott a városháza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!