Ugrás a tartalomra

Huszadszor zsong Lillafüred

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. május 16. csütörtök 16:52
Huszadszor zsong Lillafüred a hétvégén. A családi-és sportesemény 20 év alatt több mint százezer embert mozgatott meg, és az MVSC segítségével több tucat sportágat lehetett megismerni.
Fotók: Végh Csaba

Kosárlabda, sakk vagy birkózás – idén az MVSC 15 szakosztálya települ ki a rendezvényre, de a Zsongó Lillafüredhez idén először úszóverseny is társul, a Kemény Dénes Uszodában.

Illyés Miklós az MVSC elnöke úgy fogalmazott, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a Magyar Úszószövetség hivatalos versenye, a Zsongó Lillafüred Kupa. – Már lezárult a nevezés: több mint 300 versenyzőre számítunk – mondta.

A Zsongó Lillafüred 20 év alatt több mint százezer embert mozgatott meg és segített a fiataloknak a sportágválasztásban. A Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke szerint ez a 20 év már önmagában kiemelkedő eredmény.

– Eddig, a 20 év alatt több mint 30 sportágat ismertek meg, és találkozhattak olimpiai bajnokokkal, világbajnokokkal, Európa bajnokokkal a különböző sportágakból, ami motiváló tényező lehet – emelte ki Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Zsongó Lillafüred, ahol a sport, a kultúra és a családi program találkozik. A tavaszi megújulás jegyében pedig idén is újítanak a szervezők.

Minap-archív

– Idén II. Rákóczi Ferenc Emlékév van, így a fejedelem előtt tisztelegve egy emlékfutást szervezünk: szombaton reggel 9 órától a Rákóczi ház elöl indul a csapat,és az Avasra fognak felfutni – ezt már Hubay György, országgyűlési képviselő mondta, hozzátéve: 150 résztvevőre számítunk.

A Zsongó Lillafüreden lesz többek között kerékpárverseny, asztalitenisz-bajnokság, kommandós bemutató és természetjárás. A sztárvendég Homonyik Sándor lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!