Ugrás a tartalomra

Idegenben: ZTE - DVTK 1-3 (0-1)

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 18. péntek 22:42
Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a DVTK Zalaegerszegen játszott. Az első félidőben felváltva támadott a két csapat, mígnem Bitok Stephen átlövésből megszerezte a vezetést a Diósgyőrnek. 
Fotó: MTI

Ezt követően a Testgyakorlók teljesen átvették a játék irányítását, több helyzetet is kialakítottak, de ekkor még újabb gól nem született. A második félidőben is a DVTK uralta a játékot, több támadást is ziccerig játszott, végül gólt Lukács Dániel és az ezen a mérkőzésen debütáló Pernambuco szerzett. A találkozó után együtt ünnepelte a győzelmet a csapat és a távoli Zalaegerszegre is szép számban elutazó szurkolótábora.

ZTE - DVTK 1-3 (0-1)
  
OTP Bank Liga 4. forduló

Zalaegerszegi TE - Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2792 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Aradi József, Horváth Zoltán).
ZTE: SENKÓ Zsombor - HUSZTI András, MOCSI Attila, Oleksandr SAFRONOV, GERGÉNYI Bence - Bojan SANKOVIĆ, SZENDREI Norbert - MIM Gergely, TAJTI Mátyás, SAJBÁN Máté - Eduvie IKOBA. Vezetőedző: BOÉR Gábor.
DVTK: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Eduvie IKOBA helyett SZALAY Szabolcs a 46., MIM Gergely helyett KLAUSZ Milán az 59., Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA és Vladislav KLIMOVICH helyett Elton ACOLATSE a 66., TAJTI Mátyás helyett NÉMETH Dániel a 67., HUSZTI András helyett Zoran LESJAK és Oleksandr SAFRONOV helyett KOVÁCS Barnabás a 74., HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston a 76., LUKÁCS Dániel helyett PERNAMBUCO és Alexander VALLEJO helyett LŐRINCZY Attila a 83. percben.
Sárga lap: GERGÉNYI Bence a 40., TAJTI Mátyás és Bright EDOMWONYI a 61. percben.
Gólszerző: Bitok Stephen (0-1) a 27., LUKÁCS Dániel (0-2)  a 71., SZENDREI Norbert (2-1) a 86., PERNAMBUCO (1-3) a 89. percben.

Kulcspillanatok

27. perc: Az előre húzódó Gera szerzett labdát a jobb oldalon, centerezését ideiglenesen tisztázták a védők, de érkezett Bitok Stephen, és távolról nagy erővel a hálóba bombázott a lábak között, 0-1

71. perc: Acolatse adta élesen középre a labdát balról, az alapvonalról, középen a védőjét megelőzve érkezett Lukács Dániel, és közelről a hálóba lőtt, 0-2

86. perc: Szendrei Norbert lőtt távolról a kapu bal oldalába egy kipattanó labdát, 1-2

89. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lőrinczy beadását Bárdos fejelte meg, a labda Pernambuco elé került, aki közvetlen közelről, a kapufa mellől a hálóba bólintott, 1-3

További hírek

Olvasnivaló