Ugrás a tartalomra

Indul a tanszergyűjtés rászorulóknak a miskolci nagyáruházakban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 08. csütörtök 15:29
Átlagosan nem emelkedtek tavalyhoz képest a tanszerárak, sőt a papíráruk némileg még kevesebbe is kerülnek. A választékból mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelőt, a rászorulókat pedig tanszergyűjtéssel segítik – tudatta közleményében az Auchan.

A több mint kétezer iskolai termék között vannak olcsóbbak és drágábbak, a tanszervásár egészen szeptember közepéig tart, hogy a későn ébredők is minden szükséges iskolai eszközt be tudjanak szerezni. Mindenkinek jó hír, hogy idén átlagosan nem emelkedtek a tanszerárak, sőt a papíráruk talán valamivel még olcsóbbak is, mint tavaly. Egy kisdiák kezdő csomagja ötezer forintból kihozható, ami a füzetek, írószerek mellett egy saját márkás iskolatáskát is tartalmaz. Összehasonlításul: a márkás iskolatáskák nagyjából tízezer forinttól indulnak, de harmincezerért is lehet venni.

A tanszerek között is vannak trendek, szerencsére egyre erősödő lett a környezettudatosság is, amire a többszáz féle iskolaszer a példa, sok terméket például fölösleges csomagolás nélkül árulnak – olvasható az áruházlánc közlésében. 

A tanévkezdés azonban még így is plusz kiadást jelent az családoknak, főleg ott jár tetemes költséggel, ahol egyszerre több gyermek megy iskolába. Azoknak a családoknak, akiknek megoldhatatlan anyagi gondot jelent a tanévkezdés, gyűjtést rendez az áruházlánc. Augusztus 25-ig lehet leadni az áruházi gyűjtőpontokon egy-egy pluszban vásárolt tanszert, amelyeket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) oszt szét a rászorulók között – írták a közleményben. 

Immár hetedik éve szerveznek tanszergyűjtést, arra biztatva a vásárlókat, hogy egy-két iskolai eszközt vegyenek meg a rászoruló nagycsaládosoknak. A tavaly összegyűlt adományokból háromezer családban tízezer kétszáz gyermek tudta elkezdeni a tanévet hiánytalan felszereléssel. 

Az országos szervezethez tartozó Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének önkéntesei – szülők és gyermekek - Miskolcon két hosszú hétvégén gyűjtik az adomány tanszereket. Az Auchan József Attila úti áruházában augusztus 8. és 11. között 10-től 19 óráig, a Pesti úti áruházban pedig augusztus 22. és 25. között szintén 10-től 19 óráig találkozhatnak a vásárlók a nagycsaládosok önkénteseivel, akik szórólappal népszerűsítik az akciót. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!