Ugrás a tartalomra

Ismét életre keltek az avasi pincesorok

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 12. vasárnap 12:49
Miskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja a különleges hangulatú domboldalon sokszínű zenei és kulturális programokkal, pódiumbeszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal és az ország minden borvidékéről érkező borászokkal várta három napon át az érdeklődőket.
Városnézés és Borangolás Müller Péter Sziámival | Fotók: Juhász Ákos

A VIII. Avasi Borangolás szakmai programokkal kezdődött csütörtökön. Ekkor rendezték meg a Miskolc Város Bora borversenyt, melynek a héten átadott Avasi Bortanya adott otthont. Az Avasi Présháznál nyilvános borházasítási borversenyt tartottak a Bükki Borvidék borászainak boraiból, de voltak előadások és borkóstolók is.   

Borangolás péntek este | Fotók: Beregi László

Pénteken és szombaton pedig az elmúlt évekhez hasonlóan ismét életre keltek az avasi pincesorok. A Kisavastól a Nagyavasig kinyitottak a pincék és borházak, közel 70 helyi gazda és országosan ismert borász kínálatával. A fesztivál 3 útvonalán számos gasztroműhely biztosította a kulináris élményeket és voltak gasztroshowk is, ahol olyan sztárséfek mint Bernáth József, Pauli Zoltán, Dudás Szabolcs vagy Pataky Péter helyben készítették el a Borangolásra megálmodott fogásaikat.    

Borangolás szombat délután | Fotók: Beregi László

 A borangolók pincéről pincére járva számos helyen találkozhattak utcazenészekkel, előadókkal, zenekarokkal. A Kisavason felállított Miskolc Motors Jazz színpadnál a jazz és swing kedvelői szórakozhattak többek között a Swing á la Django, a Soma és a Vanavan, Muzsik és Volkova, az FVJ, a Palhambra Duó, a La Barriere Maouche, Nagy Nándi és a Jazz Inside koncertjein.

Az István Nádor Borlovagrend hagyományaihoz hűen idén is megrendezte a Magyar Szőlővirágzás Ünnepét | Fotók: Beregi László

A Nagyavason pedig idén először várja nagyszínpad az érdeklődőket, a Zip’s Rockszínpadon lépett fel a Roy & Ádám Trió, Tom Lumen, a Red One House, a Jam Republic, a Before the Last, az Ildi Rider, a 30 perc zenekar, a Zenegép és a Disco Express.

A megújult Bortanya épületében Kriza Ákos polgármester, Müller Péter Sziámi és Burgony Péter főszervező ismertette a történelmi Avas megújulásának menetét. | Fotók: Juhász Ákos

Az Avasi Bormúzeum is megtelt élettel, itt lépett fel Gájer Bálint, Ruby Harlem, Petruska, az Illés Benjamin Trió, az Akvarell, a Mizrab és a Magyar Rhapsody Projekt. Pénteken a Tóth Vera Quartet, szombaton Kalmus Felicián csellóművész várta a zenekedvelőket a fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, az Avasi Református templomban. Akit pedig inkább a próza érdekelt, azok az Avasi Cellariumba szervezett pódiumbeszélgetéseken vehettek részt, pénteken Soma Mamagésával, szombaton pedig Dr. Csernus Imrével.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!