Ugrás a tartalomra

Ivó-napon még a polgárőrparancsnokot is megverték

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 30. kedd 09:04
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A fiatalkorú vádlott a vádirattal nem érintett társával még 2016 májusában egy éjszakai órán Abaújszántón bántalmazott egy férfit, több alkalommal ököllel arcul ütötték, amitől a földre került és 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el.

A sértett a cselekményt követően a településen megrendezett Ivó-napi rendezvényen a szolgálatot teljesítő rendőrjárőröket és a polgárőrparancsnokot értesítette a történtekről, akik megkezdték a vádlott és társa felkutatását, ami sikerrel járt.

Az intézkedés közben azonban a rendőrök mellől a vádlott a pár méterrel odébb tartózkodó sértetthez és a mellette lévő polgárőrparancsnokhoz lépett, kezével ütőmozdulatokat téve. Amikor a vádlott közvetlenül a polgárőrparancsnokhoz ért, az felszólította, hogy álljon meg, azonban ő ököllel fejen ütötte, majd szintén ököllel a szemkörnyékén és az állán is megütötte.

A polgárőrparancsnok a bántalmazás következtében az arc felduzzadásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével, azzal, hogy magatartási szabályként írja elő a bíróság, hogy vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!