Ugrás a tartalomra

„Játszunk, amíg élünk és kész!”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 05. vasárnap 12:30
Miskolcon indult a P. Mobil Aranylakodalom turnéja szombaton. A Gárdonyi parkban rengetegen gyűltek össze, hogy együtt ünnepelnek az 50 éves zenekarra.

Az ötven éves P. Mobil zenekar ezer szálon kötődik Miskolchoz és a Gárdonyi parkhoz is. 1973. június 10-én, a kényszerű névváltoztatásuk után először a Diósgyőri Popfesztiválon lépett föl a csapat. A ’70-es évek közepén a Gárdonyi Művelődési Házban és az ifjúsági parkjában hetente koncerteztek, aztán jött a Miskolc című daluk, amivel belopták magukat az itteni közönség szívébe.

Mocsári László képgalériája

Ráadásul 2008-tól miskolci az énekesük is… A srácok május 4-én visszatértek a legendás helyszínre, hogy ott nyissák az Aranylakodalom turnéjukat.

Schuster Lóránt zenekarvezető a Lokálnak korábban úgy nyilatkozott, hogy Gesarol néven játszottak 1969-től, de ezt a nevet az akkori hatalom betiltotta, nem engedte őket ezen a néven tovább játszani. ’73-ban választották a ma is használt nevet és az első fellépésük a Diósgyőri Popfesztiválon volt, Miskolcon. – Ötven év nagyon nagy idő. Most, hogy ha csak a saját életemet veszem alapul, én most töltöm be nemsokára a hetvenediket, tehát gyakorlatilag a megélt 70 évemből 50-et a P. Mobil tett ki – mondta.

Hozzátette: a Deep Purple is azt mondta, hogy nem ünnepelnek, játszanak és kész, nem fognak ezzel külön foglalkozni. „Mi is játszunk, amíg élünk és kész! Vagy ameddig bírjuk”, fogalmazott Schuster Lóránt.

– Azért választottuk az Aranylakodalom címet, mert 50 éve kötöttük össze az életünket a közönséggel, és most a turnén, mint ahogy az igazi aranylakodalomnál is, megerősítjük ezt a kapcsolatot a régi és új mobilosokkal, a rockzenét szeretőkkel. De nem az a lényeg, hogy 50 éves a zenekar – mert ugye, nagyon sok változás volt ennyi idő alatt a csapatban –, inkább az a lényeg, hogy a zenekar még mindig játszik és nem abból él, mint egy-két banda. Itt a név most nem lényeges, olyan zenekarokról beszélek, akik ugyanazt játsszák évtizedek óta – mutatott rá.

Elmondta azt is, hogy jelenleg 40 előadás van lekötve, de ez még változik; vannak olyan helyszínek, ahol még nem jártak.

A műsor gerincét a most megjelenő Babolcsai néni lemez adja, de természetesen játsszák azokat a dalokat is, amiket nem lehet kihagyni. Vagy, amelyek egy adott korszak klasszikusai lettek. – Tehát gyakorlatilag egy kétórás színe-java anyag lesz a turné, amiben benne lesz minden olyan, amit szeretünk, és a közönség is szeret. Lesznek meglepetések, show-elemek, de ezeket nem akarom előre elárulni – ismertette.

A csapatnak van közel 100 saját szerzeménye, 12 feldolgozás száma, és van legalább 20 nótája, amit angol-amerikai klasszikusból dolgoztak át.

– Ez a zene nem létezik a közönség nélkül. Én azokat is várom, akik az elmúlt évtizedekben jártak a koncertjeinkre és most már meglett, tisztes ősz emberek, vagy családanyák, vagy nagymamák. Szóval, senki ne gondolja azt, hogy a zenét csak a tizenévesek szerethetik, ugyanúgy el lehet járni koncertekre a régi generációknak is – fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!