Ugrás a tartalomra

„Kóstolj bele a középkorba” – vacsora és rendhagyó tárlatvezetés a Diósgyőri várban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 16:32
Gasztronómiai időutazásra invitálják az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek a középkori konyha remekeivel, megízlelhetik a hosszas kutatómunka után összeállított menüsort, és mindezt a Bükki borvidék legkiválóbb nedűivel öblítheti le.
Forrás: diosgyorivar.hu

A gasztroutazáson mutatják be Lovász Emese középkori szakácskönyvét is, melyet hosszas gyűjtőmunka után, nagy szeretettel állított össze és tárja majd az est során a nagyközönség elé. A vacsorát megelőzi egy különleges vártúra is, melynek mottója: Így ittak ők – részegesek és bornemisszák a középkorban.

A poharakban a király legkedvesebb borai, melyeket Bűdi István borász személyesen mutat be. A nemes nedű élvezetéről a vendégeknek a séta közben sem kell lemondaniuk, a vár borásza gondoskodik majd arról, hogy senki pohara ne legyen üres.

Program:

19:00 Lovász Emese középkori szakácskönyvének bemutatója (Lovagterem)
19:30 Bűdi borászat borkóstolója és bemutatója (Lovagterem)
20:15 Rendhagyó tárlatvezetés a palota felső termeiben, ahol a vár népe mesél részegesekről és bornemisszákról, a hegy levének élvezetéről
20:45 Vacsora a borozóban, borkóstoló és történetek a középkori étkezésekről

Íme a menü:

  • Borkorcsolya: édes-sós húsos falatkák
  • „Arany csirke” mentás zöldborsókrémmel és Mátyás király kedvencével (tejszínes torma mártás), friss cipóval
  • Középkori híres-neves, fűszeres almás pite

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!