„Kóstolj bele a középkorba” – vacsora és rendhagyó tárlatvezetés a Diósgyőri várban
A gasztroutazáson mutatják be Lovász Emese középkori szakácskönyvét is, melyet hosszas gyűjtőmunka után, nagy szeretettel állított össze és tárja majd az est során a nagyközönség elé. A vacsorát megelőzi egy különleges vártúra is, melynek mottója: Így ittak ők – részegesek és bornemisszák a középkorban.
A poharakban a király legkedvesebb borai, melyeket Bűdi István borász személyesen mutat be. A nemes nedű élvezetéről a vendégeknek a séta közben sem kell lemondaniuk, a vár borásza gondoskodik majd arról, hogy senki pohara ne legyen üres.
Program:
19:00 Lovász Emese középkori szakácskönyvének bemutatója (Lovagterem)
19:30 Bűdi borászat borkóstolója és bemutatója (Lovagterem)
20:15 Rendhagyó tárlatvezetés a palota felső termeiben, ahol a vár népe mesél részegesekről és bornemisszákról, a hegy levének élvezetéről
20:45 Vacsora a borozóban, borkóstoló és történetek a középkori étkezésekről
Íme a menü:
- Borkorcsolya: édes-sós húsos falatkák
- „Arany csirke” mentás zöldborsókrémmel és Mátyás király kedvencével (tejszínes torma mártás), friss cipóval
- Középkori híres-neves, fűszeres almás pite