Ugrás a tartalomra

Majdnem összeütközött két vonat Miskolc és Kazincbarcika között

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 01. péntek 19:57
Majdnem összeütközött két személyvonat pénteken Miskolc és Kazincbarcika között. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Vasúti közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. Az adatok szerint március elsején 15 óra 25 perckor egy Kazincbarcika felől érkező személyvonat vezetője nem vette figyelembe a vasúti tilos jelzést. Ezt követően a szerelvény megrongálta a vasúti váltót és egy olyan pályaszakaszon közlekedett tovább, ahol szembe ment egy Miskolcról Kazincbarcika felé haladó személyvonattal.

A vasúttársaság irányítása észlelte a bajt, majd haladéktalanul megállította a vonatokat, amelyek egymástól kétszáz méterre álltak meg, nem ütköztek össze, így a szerelvényeken utazó 168 utas sem sérült meg az incidens során.

A vasúttársaság azt írta: a Tornanádaska felől Miskolcra tartó személyvonat nem állt meg a tiltó jelzésnél és bement a Miskolc-Repülőtér megállóhelyre. A váltókezelő időben megállította a vonatot. Az ellenkező irányból, a Miskolcról Ózdra tartó személyvonatot is biztonságosan megállították, a két szerelvény ekkor 200 méter távolságra volt egymástól. Baleset nem történt, de a vasúti közlekedés az érintett vonalon átmenetileg szünetelt.

A helyszíni vizsgálat idején Miskolc és Sajóecseg között nem jártak a vonatok. A vasúti forgalom késő délután indult újra, a menetrendszerű közlekedés várhatóan késő estére állhat helyre az ózdi és a tornanádaskai vonalon – közölte a Mávinform.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!