Ugrás a tartalomra

A MEAFC-Miskolc nyerte a VI. Szaniszló Sándor Emléktornát

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 03. vasárnap 12:38
Két magabiztos győzelemmel szerezte meg az első helyet a MEAFC-Miskolc NB I/B, Piros- csoportos férfi kosárlabdacsapata a szeptember 1-2-án, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában megrendezett felkészülési tornán.
A tornagyőztes miskolci csapat. | Fotó: magánarchívum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség négy NB I/B, Piros-csoportos férfi és két NB I-es női kosárlabdacsapatnak kínált játéklehetőséget a VI. Szaniszló Sándor Emléktorna keretében.

A 2018-ban elhunyt Szaniszló Sándor, a magyar kosárlabdasport, a miskolci és a Miskolci Egyetemi sportélet meghatározó alakja volt. Alelnöke, majd elnöke lehetett a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének, alelnöke a Nemzeti Sportszövetség területi kollégiumának, vezetője a Magyar Diáksport Szövetség kosárlabda munkabizottságának, tagja megyei és városi önkormányzati bizottságoknak, testületeknek. Az empátiára, tiszteletre, segítőkészségre, munka- és emberszeretetre, precizitásra, a sport iránti elkötelezettségre alapozó magas színvonalú munkáját jó néhány kitüntetéssel ismerték el.

Az emléktorna  pénteki megnyitóján, a férfi mérkőzéseknek otthont adó Miskolci Egyetem Körcsarnokában Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Rakaczki Zoltán és Bukta Bertalan, a megyei kosárlabda szövetség korábbi elnöke megkoszorúzta a példaértékű életutat maga mögött hagyó Szaniszló Sándor emléktábláját az egyetemi körcsarnokban.

A nyitó mérkőzésen a DEAC U23 gárdája a végletekig kiélezett, hosszabbítással végződő találkozón „gyűrte le” a Jászberényi KSE csapatát. Ezt követően a házigazda MEAFC-Miskolc csapott össze a Salgótarjáni KSE csapatával. A mérkőzés magabiztos hazai győzelemmel ért véget.

Bene Szilárd főszervező, a B.-A.-Z. Vármegyei Kosárlabda Szövetség főtitkára a torna kezdése előtt nem sokkal azt a tájékoztatást adta, hogy az eredeti programban szereplő, a román női I. osztályban és az Euroliga selejtezőjében is érdekelt ASC Sepsi SIC csütörtökön este sajnos lemondta a részvételt. A DVTK HUN-Therm NB I-es, Euroliga-selejtezőben is érdekelt csapata így a „beugróként” az E.ON ELTE BEAC NB I-es együttese ellen léphetett pályára pénteken,  a DVTK Arénában, ahol 97-55 arányú diósgyőri siker született.

A pénteki játéknapon találtak gazdára a „B.-A.-Z. megyei kosárlabdázásért” díjak, melyet a B.-A.-Z. Vármegyei Kosárlabda Szövetség 2022-ben azért hívott életre, hogy elismerje azok munkáját, akik az elmúlt időszakban sokat tettek a sportág megyei fejlődéséért. Idén a 21 esztendőn át az NB I-ben, diósgyőri színekben játszó, majd a következő évtizedekben edzőként a sportágat segítő Áron Balázsné, valamint a megyei kosárlabda szövetség munkáját a magas szintű játékvezető képzésben és a mérkőzések szakmai ellenőrzésében is kimagaslóan támogató Bukta Bertalan vehette át az elismerést Rakaczki Zoltántól.

A vármegyei sortági szövetség hagyományait folytatva a legutóbbi szezon legjobb utánpótlás korcsoportos játékosait is megjutalmazták.

A díjazottak névsora:
„Az év 2014-es játékosa”: Nagy Nándor
„Az év legtöbbet fejlődött 2014-es játékosa”: Kovács Vencel
„Az év 2013-as játékosa”: Bozik Olivér
 „Az év legtöbbet fejlődött 2013-as játékosa”: Zemlényi Zétény
 „Az év 2012-es játékosa”: Kurucz Áron
 „Az év legtöbbet fejlődött 2012-es játékosa”: Fafula Bendegúz
„Az év 2011-es játékosa”: Orosz Roland
 „Az év legtöbbet fejlődött 2011-es játékosa”: Lupkovics Gergő
 „Az év serdülő játékosa”: Rozmán Flórián
 „Az év kadett játékosa”: Oleár Ákos
 „Az év junior játékosa”: Molnár Levente.

A szombati folytatásban a színvonalas helyosztókon a két pénteki vesztes a 3. helyért, a két győztes pedig az 1. helyért lépett pályára. A „bronzérmet” a Jászberény magabiztos játékkal hódította el, míg a tornagyőzelmet az egyre jobb formába lendülő MEAFC-Miskolc érdemelte ki.

Váczi Péter, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy a csapatban több játékos egyénileg is sok olyan plusz elemet vállalt és hozott, főleg támadásban, amit eddig is kértek tőlük.

- Védekezésben még bőven van bennünk fejlődési potenciál. Természetesen örülünk a tornagyőzelemnek, de egyben a helyén is kezeljük azt, mert tudjuk, hogy a rajtig hátralévő három hétben még sokat kell dolgoznunk. A két naphoz gratulálok a srácoknak, a stábomnak pedig köszönöm a kemény munkát! Természetesen köszönjük lelkes közönségünk bíztatását is, és hálásak vagyunk egyesületünk vezetésének, munkatársainak, hogy újra tető alá hozták ezt a tornát. Azt gondolom, hogy méltó módon tudtunk emlékezni Szaniszló Sanyi bácsira tette hozzá.

Eredmények:

Jászberényi KSE – DEAC U23 101-102 (hosszabbítás után)
MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 93-60

3. helyért:
Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 89-68

1. helyért:
MEAFC-Miskolc – DEAC U23 98-87.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!