Ugrás a tartalomra

Megérkezett Miskolcra az online retro fesztivál adománya

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 17:34
A légzést segítő gépet csütörtökön vette át Révész János főigazgató.

A Miskolc Televízió szombaton élőben közvetítette – a minap.hu Facebook-oldalán pedig szintén élőben követhettük – az I Love Online Retro Fesztivált. Az úttörő kezdeményezés amellett, hogy pár órára elfeledtette velünk a koronavírus-járvány miatti nehézségeket, jótékonysági célt is szolgált: a szervezők, a szponzorok és maguk a fellépők is támogatták az egyik fővárosi, valamint a miskolci kórházat.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Mára Krisztián szervező barátaival csütörtökön Miskolcra érkezett, hogy átadják a felajánlásokból vásárolt légzést segítő gépet. – Szeretjük Miskolcot, sok baráti kapcsolat köt minket a városhoz, így azt is tudtuk, hogy szükség van ilyen készülékre. Köszönjük Szabó Rolandnak, hogy segített a gépek beszerzésében – mondta. – A retro fesztivál fellépői 100-100, a menedzsmentek 200-300, a szponzorok pedig 300-500 ezer forinttal járultak hozzá a gyűjtéshez.

Kiemelte, óriási volt az érdeklődés a közvetítés iránt: összességében több mint 300 ezren nézték meg, élőben 163 ezren követték figyelemmel a koncertsorozatot. Csak Miskolcon 20 ezernél is többen hallgatták a régi nagy kedvenceket.

– Nagyon izgalmas volt ott lenni, és tudni, hogy ennyien követnek figyelemmel minket – fogalmazott Sári Évi. A retro fesztivál háziasszonya hangsúlyozta: adni, segíteni mindig jó érzés, ezt mindannyian átérezték.

Mások mellett Krisz Rudolf is fellépett a fesztiválon. A zenész örömmel látta, mennyire jól működhet az összefogás.

– Történelmi pillanatokat él meg az emberiség, amiről 100 év múlva is beszélni fognak. Mi, előadóművészek is igyekszünk a jó oldalát nézni: talán mindenki visszavesz a nagy pörgésből, és örömteli az is, hogy a bolygónk légszennyezettsége máris csökkent. Hogy mennyit tanulunk ebből a helyzetből, csak rajtunk múlik; felismerhetjük, mik a valóban fontos dolgok az életben, felhagyunk a felesleges pazarlással – tette hozzá.

Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója elmondta, most az a feladatuk, hogy a lélegeztetési kapacitásuk felét a koronavírus-fertőzöttek számára átcsoportosítsák.

– Ez adott. Arra törekszünk, hogy a gyerekeknek egy külön lélegeztetési központot alakítsunk ki, a most kapott eszközöket ott fogjuk majd felhasználni – ismertette.

További hírek

Olvasnivaló