Ugrás a tartalomra

Megkezdődhet a Kazinczy utcai rendelő felújítása

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. február 01. kedd 17:22
Kedden átadták a munkaterületet a kivitelezőnek a Kazinczy utcán található háziorvosi rendelőben, így megkezdhetik az ingatlan energetikai és infrastrukturális megújítását. A tervek szerint decemberben komfortosabb és modernebb körülmények közé térhetnek vissza az ellátásra szorulók.

A több mint hetven éves ingatlan első ránézésre nincs rossz állapotban, azonban éppen a kora miatt több felújítás halaszthatatlanná tette a beruházást. Erre jó példa, hogy a villanyvezetékek cseréje már csak azért is szükséges, hogy a rendszer képes legyen kiszolgálni a modern orvosi eszközök igényeit.

A Kazinczy utcai épület. | Fotók: Horváth Csongor

Kedden átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így megkezdődhet a munka, melynek részeként tíz hónap alatt – egyebek mellett – korszerű nyílászárókat kap az épület, korszerűsítik a fűtést, illetve a belső terek – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – átalakulnak. Továbbá az álmennyezetnek köszönhetően csökkenni fog a belmagasság, szigetelik a pincefödémet, az épület homlokzatát pedig újravakolják és -festik a szakemberek.

Mindemellett azt is elmondta Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője, hogy a felsorolt munkáknak köszönhetően energetikailag és infrastrukturálisan is megújul majd az épület – több mint 64 millió forintnyi TOP-os támogatásból.

A belső terek üresek, várják a munka megkezdését

A terület önkormányzati képviselőjeként Szopkó Tibor alpolgármester hozzátette: a felújítás azért nagyon fontos a városrész életében, mert három felnőtt háziorvosi körzet rendelését is érinti a beruházás.

„Nehéz munkával, de megmentettük a projektet, ami jelentős forráshiánnyal küszködött” – mondta.

A beruházás ideje alatt sem szünetel a háziorvosi ellátás: a Kazinczy utca 18. alól a Fábián utca 4. számon található épületbe költöztek át a rendelések, amelyeknek a telefonos elérhetőségei változatlanok.

A Fábián utcán zavartalan a rendelés

Dr. Novák Marianna háziorvos – 1. számú háziorvosi körzet
Orvosi rendelő felújítás ideje alatt a rendelés helye: 3525 Miskolc, Fábián utca 4.
Rendelő telefonszáma: 46/359-500, 46/359-666

Dr. Matula Ágnes háziorvos – 2. számú háziorvosi körzet
Orvosi rendelő felújítás ideje alatt a rendelés helye: 3525 Miskolc, Fábián utca 4. 
Rendelő telefonszáma: 46/359-500, 46/359-666

Dr. Onder Beáta háziorvos – 86. számú háziorvosi körzet
Orvosi rendelő felújítás ideje alatt a rendelés helye: 3525 Miskolc, Fábián utca 4.
Rendelő telefonszáma: 46/359-500, 46/359-666.

További hírek

Olvasnivaló