Ugrás a tartalomra

A migráció megállítható – az uniós választás tétje Magyarország jövője

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 03. péntek 15:20
Május 26-án a szavazatunkkal meg tudjuk gátolni azt, hogy néhány évtized múlva Magyarország is arra a sorsra jusson, mint szülőhazám, Németország – ezzel kezdte miskolci előadását Georg Spöttle. Riasztó, ami napjainkban Németországban történik. Vannak olyan napok, amikor 1000-1500 bűncselekményt követnek el migránsok – mondta a biztonságpolitikai szakértő.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet vezető elemzője az EP-választást előkészítő országjáró fórumának miskolci helyszíne a Művészetek Háza volt csütörtökön. A fórumsorozat célja, hogy a politikusok személyesen találkozzanak a választókkal, és elmondják, mi az Európai Uniós választás tétje.

A találkozó elején Kriza Ákos polgármester köszöntötte a hallgatóságot. – Az elmúlt másfél évben választási lázban égtünk, mindegyiknek nagyon komoly tétje volt, éppúgy, mint ennek az Európai Uniós választásnak. Nemcsak ránk vagy az idősebb generációra lesz hatással, hanem gyermekeink, unokáink jövőjére. A kérdés, hogy azt a keresztény, európai és magyar kultúrát, amit őseinktől örököltünk, és a lelkünkben hordunk, tovább tudjuk-e adni vagy feloldódik-e a világ nagy olvasztótégelyében – hangsúlyozta a polgármester. – Azok a bevándorláspárti erők, amik jelen pillanatban Európát, az Európai Uniót vezetik, át tudják vinni akaratukat az Európai Parlamenten. Eddig meg tudtuk előzni a migránsok hazánkba érkezését. Ezért komoly a feladat, hogy olyan Európai Parlamenti képviselőket juttassunk ki, akik meggátolják a mostani migránsbarát vezetők hatalomra kerülését. Fontos célunk, hogy együttfejlődjön Európa, a nemzetek Európája – mondta Kriza Ákos.

Georg Spöttle előadásában németországi friss statisztikákat is bemutatott. Tizennyolc éves diáklányt ütött meg a villamoson egy szír „menedékkérő” Magdeburgban. A lány semmit sem csinált, csak utazott. A férfi úgy arcon vágta, hogy a lánynak eltört az arc- és a járomcsontja. Egy fiú sietett a lány segítségére, akit szintén megütött a szír migráns, és ő is súlyosan megsérült – mesélte el az utóbbi napokban történteket Georg Spöttle.

A rendőrség el akarta tussolni az esetet. A szír elkövetőt elengedték. Csak a gyerekek szüleinek nyomására kezdett el vizsgálódni az ügyészség, miután a történet megjelent a sajtóban és a közösségi médiában – mondta el a biztonsági szakértő.

Willkommenskultur

Spöttle szerint katasztrófa, hogy a német állam a migrációt még mindig úgy próbálja bemutatni, mintha csodálatos dolog lenne. A határok még most is nyitottak. Boldog-boldogtalan bemehet. Érdekes módon minden bevándorlónál van több ezer euro, okostelefon vagy tablet. Útlevele pedig senkinek sincs – mondta a szakértő.

A migráció megállítható

Nagyon jó volt az a magyar kormánydöntés, ami véget vetett ennek 2015 szeptemberében és ez Orbán Viktornak köszönhető. Matteo Salvini pedig a tengeri kikötőket zárta le, így most már ott sem köthetnek ki a migránshajók – mondta a szakértő.

A baloldal a migráció mellett

Georg Spöttle példákon keresztül mutatta be, hogy a baloldal hogyan pártolja a migrációt. Áldozatként állítva be olyan illegális bevándorlókat, akikről később kiderül, hogy terroristák, az ISIS hóhérai voltak. Ahmed H. esetét említve – akit a magyar határon történtek miatt terrorizmusért ítéltek el – elmondta, szabadságot követeltek neki a liberálisok. Büntetése letöltése után viszont egyik ország sem akarja befogadni. Biztonsági kockázatra, terror gyanúra hivatkozva. Látszik, hogy hiába regisztrálnak valakit egy általa bemondott néven, és mondja azt, hogy az Iszlám Állam elől menekül, valójában ő maga az ISIS. Terroristák sokasága juthatott be így a kontinensre – tette hozzá a szakértő.

Migráns gyerekek terrorja az iskolákban

Az ISIS által kiképzett gyerekek szintén bejutottak Németországba. Az iskolákban agresszívek. Keresztény és zsidó társaikat nap mint nap fenyegetik. Hamburg, Frankfurt, Berlin iskoláinak egy részében a diákok hatvan százaléka már migrációs hátterű és ez folyamatosan nő. A tanárok pszichológushoz járnak. Képtelenek uralni a helyzetet. Volt olyan gimnázium, ahol a rendőr járőrök tettek rendet. Fémdetektoros kapukat építettek. A nyugati kultúrát elutasító magatartás már megjelent az iskolákban. Ezek a gyerekek ha felnőnek, nem tudnak beilleszkedni, radikálisakká válnak, terrortámadásokat követhetnek el a biztonságpolitikai szakértő szerint

Terroristák a migránsok között

A Németországban lévő dzsihadisták száma elérheti a tízezret. Két-három ezer közülük bármikor hajlandó lenne egy terrortámadásra. Hatalmas veszélyt jelentenek az Iszlám Államból Európába visszatérők, akik korábban például német állampolgárok voltak. Embercsempészek segítségével eljutva a görög határig, korábbi útlevelükkel innen már szabadon mozoghatnak az unió területén. Félelmetes, hogy a titkosszolgálatok és a rendőrség sem tud róluk semmit. Spöttle szerint 2015-ben több ezer olyan ember jutott be Európába a „migránskaravánnal” aki korábban bűncselekményt követtek el. Így jutottak be például a párizsi merénylet elkövetői. A baloldal még mindig azt mondja, nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között, ami elképesztő a biztonságpolitikai szakértő szerint.

Félelem a migránsok miatt

2015 óta 65 terrortámadás történt Európában, 351 ember halt meg, elfogtak 2505 terroristát. Mindennapos félelemben élnek ott, ahol megjelentek a migránsok. A nők helyzete a legrosszabb. A kulturális különbségek miatt nem veszik emberszámba őket. Ezek olyan brutálisak, hogy leküzdhetetlenek – Spöttle szerint.

Nem akarnak beilleszkedni

A migránsok nem akarnak beilleszkedni, nem akarnak dolgozni, segélyekből szeretnének élni. A német statisztikai hivatal szerint a migránsok segélyezése 990 milliárd euróba fog kerülni az elkövetkezendő évtizedekben – jelentette ki a szakértő. Ha ezt a pénzt Afrikába vinnék, hatalmas fejlesztéseket lehetne végrehajtani belőle.

Afrika jelenti a következő veszélyt

A fekete kontinens népessége 2000-2018 között 470 millióval növekedett. Ez csaknem Európa összlakosságával egyenlő. 1,2 milliárdan élnek itt. 24 év az átlagéletkor. Az ENSZ szerint 2050-re megduplázódik, 2100-ra megnégyszereződik Afrika lakossága – mondta Georg Spöttle.

Nigéria lakossága: 186 millió. Ebből 54 százalék Európába menekülne a korrupció, a szegénység és a bűnözés elől. Ez Spöttle szerint kezelhetetlen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!