Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.08.16.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 16. péntek 07:49
Az északkeleti és nyugati megyéket leszámítva nagy területen 27 fok feletti, a Dél-Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti területein 29 fok körüli napi középhőmérséklet valószínűsíthető.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint ma napközben várhatóan az északkeleti, illetve a nyugati, északnyugati, határhoz közel eső területeken fordulhat elő zivatar. Északnyugaton a késő esti, éjféli órákban is van esély zivatar képződésére. Ezek környezetében intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan ennél több sem kizárt), viharos széllökés (~60-80 km/h, délután, este kis valószínűséggel légzuhatagban ennél nagyobb is) és jégeső (jellemzően < 2 cm) kísérheti.

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége a PM Monitoring hálózat által mért adatok alapján.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. reggeli tájékoztatása szerint a fák gallyazása miatt az ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe a Dr. Antall József parkban. 

A lezárás augusztus 21-én (szerdán) 6 órakor kezdődik és 23-án (péntek) 18 óráig tart. Ebben az időszakban a területet a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai biztosítják majd. 

Az arra közlekedőket arra kérik, hogy a lezárás idején a Dr. Antall József park megkerülésével közlekedjenek.

Az alábbi helyeken várhatóak terelések, lezárások vagy munkálatok:

Andor u. 54.
Alföldi u. - Csokonai V.M. u. kereszteződés
Asztalos u. 15.
Aradi u.-Zilahi u. kereszteződés
Balogh Á. u. 26.
Bagoly u. 11.
Balassi u. 12
Bartók Béla u. 39.
Bükkszentlászló, Fő u. 7.
Csabavezér u. 12.
Csokonai u. 90.
Derkovits u. 11.
Derkovits u. 13.
Enyedi u.-Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61.
Forrásvölgy u. - Pilis S. u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42.
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Győri kapu 140.
Harkály u. 2.
Honvéd u. 16.
Hóvirág u. – Baráthegyalja u. sarok
Kaffka M. u. – Vizirózsa u. kereszteződés
Karinthy u. 37.
Kassai u. 24.
Kassai u.32.
Kázmér u. 12.
Kondor Béla u. 2.
Majláth I. u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u. 15.
Pléh S. u. 17.
Réz u.8.
Soltész N. K. u.– Vörösmarty M. u. kereszteződésben
Soltész N. K. u. - Bors vezér u. kereszteződés
Sütő J. u. 1.
Szigligeti tér – Lévay u. kereszteződésben
Temesvári u. 27.
Testvérvárosok útja 12.
Örs u.4.

Horoszkóp

Kos (03. 21-04. 20.)

Rokonaid, főnökeid próbatételek elé állítanak, tartozol egy úttal az ördögnek, de amíg képtelen vagy irányítani a dolgokat, ingerlékenységed bajba sodorhat.

Bika (04. 21-05. 20.)

Még a puszta gondolatba is belebetegszel, hogy egy barát vagy egy ellenfél megrövidíthet: ha ez tényleg megtörténik, akkor kiszállsz az ártalmas kapcsolatokból.

Ikrek (05. 21-06. 21.)

A vállalatnál fejek hullhatnak, és a közvetlen környezetedben is mindig akad valaki, aki keresztül akarja húzni a számításodat, de nyugi, ne menj fejjel a falnak!

Rák (06. 22-07. 22.)

Balszerencse érhet külföldön, meggyűlhet a bajod a pároddal vagy a hatósággal, de nem kell minden esetben állást foglalnod - így óhatatlanul ellenségeket szerzel.

Oroszlán (07. 23-08. 23.)

A munkahelyeden és az üzletedben hiába dolgozol keményen, képtelen vagy megoldást találni a problémáidra, ha nincs kéznél egy „akarom” típusú támogatód.

Szűz (08. 24-09. 23.)

Kollégáid, megbízóid, és még a párod is forral valamit ellened, önállóságodat korlátozzák, holott többet tudsz azoknál, akik megpróbálnak irányítani.

Mérleg (09. 24-10. 23.)

Sem egy nehéz feladatot, sem a párkapcsolatodat nem szabad feladnod, mert még ha kilátástalannak is tűnik a helyzet, hamarosan megtalálod a megoldást.

Skorpió (10. 24-11. 22.)

Ha a szeretteid pénzkereső gépnek tekintenek, túl sokat követelnek tőled, akkor a szex, a futás vagy a sport alkalmas a felgyülemlett feszültségek levezetésére.

Nyilas (11. 23-12. 21.)

Ha valaki abban reménykedik, hogy teljes erővel mész fejjel a falnak, ne hagyd igazolni ezt; ha rossz passzban vagy, ne a párodon és a családon töltsd ki a dühödet!

Bak (12. 22-01. 20.)

Kis balesetre, nézetkülönbségre, családi és munkahelyi konfliktusra számíthatsz, de ha számolsz vele, nem leszel erőszakos, és így kivédheted a baljós eseményt.

Vízöntő (01. 21-02. 19.)

Partnered nehéz próbatétel elé állíthat, a megértés és a szükséges anyagiak hánya csak fokozza azt a szakadékot, amely közted és a partnered között keletkezett.

Halak (02. 20-03. 20.)

Képtelen vagy erélyesen intézkedni a családod, az anyagiak és a kapcsolataid ügyében, de felesleges ezeken a napokon erőltetned azt, ami nem megy.

Forrás: glamour.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!