Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.10.21.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 21. hétfő 11:53
A pára és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, a fátyolfelhőzet napközben a legtöbb helyen csökken. Késő estére nagyrészt 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.
Napsütéses Erzsébet-tér / Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A pára és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, a fátyolfelhőzet napközben a legtöbb helyen csökken. A délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. Késő estére nagyrészt 2 és 10 fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a HungaroMet.

Levegőminőség

A hűvösebb időjárás, illetve a fűtési szezon rontott Miskolc levegőjének minőségén. A PM Monitoring Hálózat mérései alapján hétfő reggel többnyire a város peremterületein jó minőségű a levegő. Megfelelő: az Avasalján, a Békeszállónál, a Búza téren, Joysonnál, a Kassai utcán, martinkertvárosi óvodánál, Szirmán, Újdiósgyőrben, az Újgyőri piacon, a vármegyei kórháznál. Elfogadható a Sajó-hídnál és szennyezett: Martinkertváros alföldi részén és Selyemréten. 

Útinform

A Miskolci Városgazda hétfő reggeli információi alapján:

Életbe lépett a forgalomterelés a Gömöri felüljárón!

A torlódások megelőzésének érdekében a következő terelőutakat vehetnek igénybe:
- a 26-os út irányából az Ady Endre utca – Király utca – turbókörfogalom - Vörösmarty Mihály utca - Y-híd-Pfaff Ferenc utca - Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar)-Baross Gábor utca/Szinva utca
- a József Attila utca irányából a fenti fordítottja
- a 3. számú fő közlekedési út Szilágyi Dezső utca irányából a turbókörfogalom - Vörösmarty Mihály utca - Y-híd -Pfaff Ferenc utca  -Kandó Kálmán tér (Tiszai pályaudvar) - Baross Gábor utca, illetve Szinva utca

A híd felújítása miatt a felüljáró alatt 14 darab díjköteles várakozóhelyet lezártak.
A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják.

Félpályás útlezárásra lehet számítani:

Attila u. 3.
Asztalos u. 11.
Avasalja u. 36. 
Balassi Bálint u. 12.
Balassi Bálint u. 26.
Barlang u. 4
Bartók Béla u. 39.
Baross Gábor u. 13.
Bárczay János u. - Igazság u. kereszteződés
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Borostyán u.14  
Csabai út 6.  
Egres u. 3 
Előhegy u. 14.
Előhegy u. 96.
Eszterházy Antal u. 36.  
Éder György 10.
Farkas Antal u. 1.
Farkas Antal u. – Bádogos u. kereszteződés 
Franklin Benjámin u. 12.
Geró János u 29.
Győri kapu 42.
Honszerző u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 2-4.
Kassai u. 42.
Károly u. 2.
Kázmér u.1.
Kis-Kőkötő u. 75.
Kolozsvári u. 26.
Koppány u. 13.
Koppány u. 16.
Középszer u. 16. 
Lauday János u 1.
Lányi Ernő u. 34-36. 
Lehár Ferenc u. 27.
Medgyessy Ferenc u. 4.
Medgyessy Ferenc u. 8.
Mélyvölgy u. 8.
Nagy Lajos király u. 3.
Nyár u. 34.
Nyitrai u. 1.
Reisinger Ferenc u. 19.
Róna u. garázssornál
Sályi István u. 1.
Segesvári u.- Csabavezér út kereszteződés
Soltész Nagy Kálmán 92.
Szabó Zoltán u. 5.
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6. 
Szarkahegy u. 22.
Tapoly u. 8.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Templom tér 1-3.
Topiczer János u. 58.
Vezér u. 19.
Zsigmondy Vilmos u. 8.

Horoszkóp

Kos

Vidám és optimista napod lesz. Szerencsére lesz időd arra, hogy a szeretteiddel is időt tölts, és pontosan erre lesz szükséged ahhoz, hogy egy fontos kérdésre megtaláld a válaszd magadban. Most ez nagy változásokat indíthat el.

Bika

Rendkívül nagylelkűnek érzed ma magad, és emiatt segíthetsz valakinek, akinek hatalmas szüksége van rá. Ha vannak kiváló pénzkereseti ötleteid, akkor oszd meg másokkal, mert könnyen lehet, hogy komoly lehetőséget kaphatsz.

Ikrek

Sokat aggódsz a pénz miatt, de nem kellene. Meglátod, hogy egy kis nyugodtsággal és lazítással csak még nagyobb eredményeket érhetsz el később. A lényeg,hogy húzd meg a határaidat a magánélet és a munka között.

Rák

Tele vagy energiával és lendülettel! Itt a kiváló alkalom az utazási tervek elkészítésére. Készen állsz arra, hogy az álmaid megvalósítsd, és ebben mások is támogatni fognak téged. Élvezd ki ezt az időszakot!

Oroszlán

Két erős befolyást is érezni fogsz ma az életedben. Azonban fontos, hogy a végén a saját dolgaidra fókuszálj, és úgy hozz döntéseket, hogy azok neked a legjobbak legyenek. Tanácsot el lehet fogadni, de ne hagyd, hogy mások kontrolláljanak.

Szűz

Az emberek ma felfigyelnek rád, és csodálják sikereidet és pozitív energiáidat. Mindazonáltal ez egy kiváló nap a részletekre odafigyelést igénylő szellemi munkára is, mert kitartó és szorgalmas vagy.

Mérleg

Rendkívül erős vágyat érzel arra, hogy elutazz valahova. Szerencsére van egy barátod, aki hasonlóan készen áll egy nagy kalandra. Ne félj belevágni, mert ez egy olyan élmény lehet majd, amire mindig emlékezni fogsz.

Skorpió

Ma készen állsz arra, hogy komolyan elgondolkodj a jövődön és a szakmai terveiden. Fontos azonban, hogy ne büntesd magad, ha nem tudod minden kérdésedre a választ. Meglátod, hogy hamarosan minden sokkal könnyebb lesz.

Nyilas

Ez egy nagyszerű nap arra, hogy önállóan kutass vagy alkoss valamit. Kritikus gondolkodó vagy, ha a saját munkádról van szó, de most meg fogod látni a jót is, valamint azt is, hogy rendkívül szorgalmas vagy. 

Bak

Hallgasd meg egy kollégád vagy felettesed tanácsát. Rávilágíthat egy olyan dologra, amelyet eddig figyelmen kívül hagytál. Egy olyan elhatározásra juthatsz, ami nagy hatással lehet az elkövetkezendő hónapokra.

Vízöntő

Ma sokakat lenyűgöznek a remek ötleteid. Ez pedig azzal is járhat, hogy egy fontos ajánlatot vagy lehetőséget kaphatsz. Jól fontold meg, de az biztos, hogy a saját boldogságodat kell előtérbe helyezned.

Halak

Használd a mai energiákat arra, hogy valami újat tanulj. Ez az új hobbi később még komoly pénzügyi lehetőséget is jelenthet az életedben. Bízz magadban, és hidd el, hogy nagyon sok mindenre képes vagy!

Forrás: Elle

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!