Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.12.01.) - Időjárás, útinform, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 01. péntek 07:58
Latyakká alakulhat napközben a tegnapi fehér takaró.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség 

Városszerte jó vagy megfelelő kategóriába esik a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu péntek reggeli adataiból. A miskolci mérőpontok közül egyedül Lyukóvölgy mutat rossz képet: ott szennyezett a levegő minősége.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

ÚTZÁR A BOGÁNCS UTCAI VASÚTI ÁTJÁRÓBAN: Bogáncs utcai vasúti átjáróban 2023. december 6. (szerda) 20 óra és december 7. (csütörtök) reggel 6 között a MÁV Zrt. megbízásából vágányszabályozási munkálatokat végeznek. A munkavégzés időtartama alatt a vasúti átjáróban a közúti forgalmat jelzőőrök irányítják. A vasúti munkagép áthaladásának idejére két alkalommal, várhatóan egy-egy óra időtartamra, az átjárót teljesen lezárják. Ebben az időszakban, aki teheti, úti célja eléréséhez válassza alternatívaként a 304-es utat.

Tovább tart a Repülőtéri úti vasúti aluljáró lezárása: Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért 2023. november 15-én az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták. A lezárás eredetileg november végéig tartott volna, viszont 2023. december 12-ig meghosszabbították.
A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe.
Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.
Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.
A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.
Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.
A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.
Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.
A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

November végére teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.
 A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit  a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.
Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Benke J. u. 19
Bsenyői u. 6
Előhegy utca 62; 134;
Kapitány u. 21
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Kölcsey  u. 1.,
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Martinovics Ignác u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Pattantyús u. 1
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Szeder utca 3.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Egy apróságon összeszólalkozik valakivel, ami elrontja mindkettőjük hangulatát. Szerencsére nem komoly a dolog, a negatív érzéseket mindketten hamar elengedik, és az eset majd érdekes módon végső soron csak jobban összekovácsolja önöket.

Bika (04.20.–05.20.)
A társaságában több ok is van most az ünneplésre, és egyébként is rá férne már önre, hogy kicsit a barátaival lógjon és kikapcsolódjon. Ne várja meg a karácsonyt, vegye a kezébe az irányítást és szervezzen valamit akár mára vagy a hétvégére, legyen azokkal, akikkel úgy érzi, hogy együtt kell lennie!

Ikrek (05.21.–06.21.)
Úgy érezheti, két tűz között nehéz középen maradnia, mert két ellentétes oldalról is kapja az apait-anyait. Gondoljon azonban bele, hogy igazából akkor lenne igazán nehéz középen maradnia, ha minden csak az egyik oldalról jönne. Nem könnyű a helyzete, de a mai napon megtanulhatja az akadályokat-nehézségeket iránytűként használni.

Rák (06.22.–07.22.)
Kilátásba kerül ma egy jelentősebb változás, talán egy új főnök vagy átszervezés várható a munkahelyén, ami az ön munkáját is érinti. Kicsit ijesztőnek tűnhet elsőre, de igazából felrázza majd a társaságot, amire már nagy szükség van.

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Reggel úgy ébred, hogy nyomasztja egy rossz érzés, de pontosan nem is tudja meghatározni, hogy mi zavarja. Talán nap végére rájön, de az is lehet, hogy az érzés ugyanolyan gyorsan eltűnik, ahogy jött, és megfeledkezik róla! Ne elemezze túl, ne ijedjen meg tőle, ne nagyítsa fel: a negatív érzések-gondolatok jönnek-mennek, ilyen az élet.

Szűz (08.23.–09.22.)
Teljesen belefeledkezik-beletemetkezik ma egy tevékenységbe vagy projektbe. Jól teszi, hogy nagy figyelmet szentel az ügynek, de vigyázzon, hogy ne akkor is ez járjon a fejében, amikor teljesen mással kéne foglalkoznia!

Mérleg (09.23.–10.22.)
A Mérlegnek a teste, az egészsége a szokásosnál több figyelmet követel magának ezen a pénteken. Legyen kedves önmagához, ne sanyargassa a testét, táplálja és gondozza megfelelően különösen ma – minden öngondoskodás háromszoros gyógyítóerővel bír ezen a pénteken!

Skorpió (10.23.–11.21.)
Rendszerint jól bánik a szavakkal, könnyen el tudja simítani a konfliktusokat, de most előfordulhat, hogy átlép egy határt, ahonnan nem lesz visszaút. Ez nem feltétlenül baj, ha nem fordulhat vissza, akkor menjen rajta keresztül, könnyen lehet, hogy a túloldalon sokkal jobb lesz, mint itt.

Nyilas (11.22.–12.21.)
Már egy ideje rágódik egy dilemmán, és most végre történik valami, ami leegyszerűsíti a döntést. Ez az esemény ráadásul másnak is kapóra jön, szóval ne halogassa tovább ön sem, döntse el a dolgot!

Bak (12.22.–01.19.)
Egy kihívás vár ma önre, ami miatt kicsit nagyobb nyomás alá kerül a szokásosnál. Azonban ez a stressz jó hatással van a teljesítményére, és végre meg tudja mutatni, mennyire rátermett és tehetséges.

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Ma egy üzenet vagy telefonhívás felborítja az egész napját. Olyan hírt kaphat egy kollégájától, közeli ismerősétől, barátjától, amire azonnal reagálnia kell. Ha valóban így van, tegyen félre mindent, és intézze el, ami nem tűr halasztást!

Halak (02.19.–03.20.)
Minden porcikája a pihenésre vágyik, ami egy elég erős testi jel, erre muszáj odafigyelnie! Ne erőltessen magára semmi olyat, ami nem esik jól, sőt, ha valami kifejezetten kényelmetlen, akkor hagyja abba, ma még a sportolást is kihagyhatja!

Forrás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!