Ugrás a tartalomra

Mindent beismert: 4 hónap börtön vár a Született feleségek Lynette-jére

hirado.hu/Blikk
Utoljára módosítva
2019. május 16. csütörtök 11:35
Elismerte bűnösségét a Született feleségek Lynette-je, Felicity Huffman abban a korrupciós bűntényben, amely az egész amerikai közvéleményt megrázta.

A március közepén kirobbant botrány leleplezésekor kiderült, gazdag családok 25-30 millió dollárnyi (7-9 milliárd forintnyi) kenőpénzzel egyengették csemetéik útját a legrangosabb amerikai egyetemekre úgy, hogy lefizették a felvételi adminisztráció dolgozóit. 

Több felvételi ügyintéző kamu sporteredményekkel növelte a gazdag jelentkezők esélyeit, illetve teszteket hamisított. Eddig a bíróság elé 33 szülő került, ezek egyike Felicity Huffman

A vádak szerint a színésznő 2017-ben tizenötezer dollárt (4,5 millió forint) fizetett az egyik felvételi biztosnak, hogy javítsa ki lánya egyik fontos vizsgatesztjét, ami elengedhetetlen volt az egyetemhez. Huffman – ügyvédei tanácsára – várhatóan elismeri a bíróság előtt a tetteit, ezért négytől tíz hónapig terjedő börtönbüntetésre számíthat. 

Korábban az a hír járta, hogy 21-től 27 hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtható Huffman, míg pályatársa Lori Loughlin ennek a dupláját kaphatja. A perrel kapcsolatban kedden újabb fejlemények érkeztek, Fecitity ugyanis bűnösnek vallotta magát, az ügyész így a legkevesebb letöltendő börtönbüntetés mellett érvelt – olvasható a Deadline beszámolójában.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!