Ugrás a tartalomra

Mintegy 3310 ballagó és 2520 érettségiző Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 09. csütörtök 13:09
Több mint háromezer-kettőszázan ballagtak hétvégén Miskolc középiskoláiból. Közülük mintegy kettőezer-ötszázan érettségiznek a napokban.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a hozzájuk tartozó középfokú intézményekben összesen 591 fő ballagott hétvégén. – A központhoz öt gimnázium (Avasi, Földes, Herman Ottó, Diósgyőri és Zrínyi) és a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Gimnázium tartozik. A két nagy gimnáziumból, Földes és Herman több mint kétszázhetvenen ballagtak – mondta az igazgató, aki úgy nyilatkozott, a vizsgák számát tekintve ez a vizsgaidőszak is intenzív lesz. – Kettőezer-kilencszázhuszonnyolc középszintű és ötszázhatvannyolc emelt szintű vizsgára készülnek a diákok. Nyilván egy tanuló több tárgyból is leteheti ez utóbbi érettségi vizsgát. Idén is a legnépszerűbb emelt szintű érettségi tárgy az angol nyelv, s csak ez után jön a magyar, a matematika, a történelem és a biológia. Általában ezek a felvételi vizsga tárgyak – mondta László István.

A Miskolci Szakképzési Centrum tizenöt iskolájában tanuló diákok közül ezerkettőszáztizenkilencen érettségiznek a napokban, míg hatszázhuszonnyolcan szakmai vizsgát (is) tesznek – ezek a tanulók vagy az érettségi után végeznek szakképzésben, vagy szakközépiskolában végeznek.

A Miskolcon található nyolc egyházi intézményből mintegy hétszázötvenhét fő ballagott, érettségi vizsgát pedig körülbelül hatszáztizennégyen tesznek.

A három magániskolából százhuszonnyolcan ballagtak el, közülük pedig százan érettségiznek le.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!