Ugrás a tartalomra

Miskolc és partnercégei is jelen vannak az idei Ipar Napjai szakkiállításon

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 16:33
Miskolc standján négy, itteni telephellyel rendelkező, de országosan és európai, illetve világszinten is jelentős gazdasági szereplő állít ki a május 14-17. között megrendezett Ipar napjai szakkiállításon, Budapesten. Pfliegler Péter alpolgármester kiemelte, a cél bemutatni, hogy Miskolc egy vonzó, élhető város, innovatív munkahelyekkel.
Fotók: Juhász Ákos

Az alpolgármester is emlékeztetett rá, hogy Miskolc és a városba betelepült járműipari cégek évek óta együtt vesznek részt az Automotive Hungary kiállításon. A közös stand, a közös megjelenés vonzó a városban működő cégek számára, amelyek ezzel azt is mutatják, otthonra találtak itt és elégedettek a város gazdaságfejlesztési törekvéseivel, a város nyújtotta lehetőségekkel. – Mindezek miatt is határoztuk el, hogy cégekkel közösen részt veszünk az Ipar Napjai 2019 című, négynapos, nemzetközi kiállításon – mondta el érdeklődésünkre Pfliegler Péter, hozzátéve: a kiállításon Miskolc idén első ízben vesz részt. – Míg az Automotive Hungary rendezvény elsősorban a város hazai és nemzetközi járműipari nagyvállalatai számára teremt üzleti fórumot, az Ipar Napjai szakkiállítás ennél szélesebb körben kínál lehetőséget más ágazatokban működő cégek számára is a közös bemutatkozásra.

– Egyértelműen ugyanaz a célunk, mint ami az Automotive Hungaryn: bemutatni, hogy Miskolc egy vonzó, élhető város, ahol kiváló, innovatív munkahelyeket tudunk kínálni. Szeretnénk továbbá a velünk kiállító cégeket, és rajtuk keresztül Miskolc iparát, gazdasági fejlődését bemutatni – hangoztatta az alpolgármester, aki kiemelte azt is, hogy a hazai és külföldi befektetni szándékozó cégek képviselői is jelen vannak ezen a kiállításon, így Miskolc és partnerei be tudnak mutatkozni előttük. – Az Automotive Hungaryn is számos partnerrel tárgyaltunk, elmondtuk, hogy miért érdemes nálunk befektetni. Reméljük, újabb befektetők fognak Miskolc iránt érdeklődni.

Miskolc standja nagyon sokszínű: négy különböző ágazatban tevékenykedő partner állít ki a várossal együtt. Az egyik a SIAD Hungary Kft., amely az ipari gázok területén szerzett szakértelmével, jó minőségű termékeivel, technológiájával és tapasztalatával a vegyipart segíti, például termelékenységük növelésében, környezetvédelmi célkitűzéseik elérésében. Másik a TenPao Hungary Kft., amely 40 éves múltra visszatekintő hongkongi cégcsoport egyetlen európai tagja. Intelligens töltőket, vezérlőket, alaplapokat, tápegységeket gyártanak a legnevesebb cégek számára is. Harmadik a Boskó Hidraulika, amely több évtizede Miskolcon működő neves magyar tulajdonú, családi vállalkozás. A hidraulikus munkahengerek és rendszerek kezelése, tervezése, karbantartása mellett, fémmegmunkálást és felületkezelést is végeznek partnereik megelégedésére. Negyedik a United Call Centers, a legrégebben Miskolcon működő call-center, amely szolgáltatásait ipari üzemek számára is kínálja. Az Év Felelős Foglalkoztatója, Pegazus-díjas, Család- és Fogyatékosság-barát munkahely, évről évre dinamikusan fejlődik és jelentős számú nemzetközi partnerrel áll kapcsolatban.

A szakkiállítás-együttes – amit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartanak – kétévente vonultatja fel a különböző ipari ágazatok szereplőit, a szakmai újdonságokat, a költséghatékony ipari megoldásokat és az Ipar 4.0 legújabb „hódításait”. Húsz ország több mint 550 vállalata foglalta le helyét, melyek közül 100 üzletági szereplő 100 százalékban külföldi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!