Ugrás a tartalomra

Müller Cecília: húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani

MTI
Utoljára módosítva
2021. február 25. csütörtök 15:59
Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél az, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá - közölte az országos tisztifőorvos  a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília kifejtette, a védőoltási munkacsoport folyamatosan vizsgálja a szakmai újdonságokat és más országok tapasztalatait, hogy gyorsítani lehessen a hazai oltások beadását.
    
Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az izraeli egészségügyi minisztérium a napokban arról adott ki közleményt, hogy már az első oltás 75 százalékos védettséget biztosít.
    
Emellett kontrollcsoport-vizsgálatok szerint az AstraZeneca vakcinájának beadása esetén 63 százalékos az oltás hatásossága, ha az első és a második dózis között négy hét telik el; de ha legalább hat hét, akkor ez a szám már 73 százalék.
   
Müller Cecília elmondta, Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma, ami "nagy szám ahhoz képest, hogy heroikus küzdelmet kell folytatni az oltóanyagért".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!