Ugrás a tartalomra

Munka közben fotózták a hősöket

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 04. szombat 16:24
A tűzoltók munkájáról nyílt fotókiállítás a városházán. A tárlat Szent Flórián napja előtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a tűzoltó is érzelmekkel teli ember, aki nap, mint nap, magát nem kímélve, hősiesen küzd a lángokkal.
Fotó: Parai Roland

Az idén 90 éves Miskolci Fotóklub tagjai csaknem másfél éven át különböző helyszíneket jártak be a hivatásos tűzoltókkal. A válogatott felvételekből 41-et mutat be a kiállítás. Fekete Zoltán elnök elmondta, az egyik klubtag tűzoltófeleség, az ő ötlete volt, hogy tavaly és idén a tűzoltóságot segítsék. – Minden évben igyekszünk valamilyen szervezetet támogatni, 2017-ben például csonka családokat kerestünk fel karácsonykor.

Amikor fényképek, videók készülnek a tűzoltói beavatkozásokról, azok szinte mindig tényszerűek. A kiállítás fotói viszont sajátos szemszögből, művészien ábrázolják a tűzoltók mindennapjait. Lipták Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója úgy fogalmazott, hogy Szent Flórián napjához közeledve van igazán aktualitása a kiállításnak, s így igazán meg tudják mutatni, hogy „a tűzoltó is ember, tele érzésekkel". – A hősiesség, ami annyira jellemzi a munkatársakat, talán így még inkább kidomborítható – fűzte hozzá.

A megyében a nap 24 órájában 220 tűzoltó teljesít szolgálatot. Pfliegler Péter alpolgármester örömét fejezte ki, hogy „egy olyan felelősségteljes hivatásnak, mint a tűzoltóké, ilyen csodálatos fotókon is be tudjuk mutatni".

A kiállítás május 11-ig látogatható a városháza aulájában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!