Ugrás a tartalomra

NAV-elnök: az egyetemek nélkül nem megy

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 05. péntek 09:46
Megerősítette és országos szintre emelte együttműködését a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a felek a felsőoktatási intézmény Fintelligence termében.
Fotók: Mocsári László

Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke azzal indokolta az együttműködés folytatását, hogy szerteágazó tevékenységet folytat a hatóság, ennek megfelelően "sokfajta tudásra" van szükségük.

- Fontos vállalatok települtek le a vármegyében, őket nagyrészt a Miskolci Egyetem szolgálja ki szakemberekkel, mi pedig szeretnénk beállni ebbe a sorba, hiszen számunkra is fontos a szakképzett munkaerő megtalálása - mondta.

Ez pedig "az egyetemek nélkül nem megy" - tette hozzá.

A hatóság részéről - folytatta Vágujhelyi Ferenc - segíteni tudják a hallgatókat a gyakorlati órák megszerzésében, de akár a szakdolgozati, PhD-témák megtalálásában és a dolgozatok megírásában is.

A NAV pedig azért lehet vonzó a hallgatók számára, mert - vélekedett az elnök - olyan feladatok várják náluk a szakembereket, "amik meg tudják fogni őket".

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, 2020-as megválasztása óta célja, hogy még inkább kiszélesítsék az intézmény kapcsolati hálóját, legyen szó olyan munkaerőpiaci szereplőkről, mint amilyenek a nagyvállalatok, a kkv-k, az önkormányzatok, a civil szféra, illetve az államigazgatás vagy az egyház.

- Nekünk az a dolgunk, hogy képzett szakemberekkel szolgáljuk a régiót - emelte ki.

A rektor hozzátette, régóta működnek együtt a NAV-val, a Gazdaságtudományi Kar járt ebben az élen. A mostani megállapodásnak megfelelően - amellett, hogy országos szintre emelték a hatókört - újabb karokat (az ÁJK-t és a GÉIK-t) is bevonnak az együttműködésbe.

Horváth Zita azt is elmondta, hogy közös kutatásokban is részt vehetnek a felek a jövőben, és gondolkodnak közös képzések indításában is.

A sajtótájékoztatón részt vettek mások mellett egyetemi karok vezetői, a NAV munkatársai - köztük Kovácsné Fecz Csilla vármegyei vezető -, valamint a miskolci városvezetés képviseletében Szopkó Tibor alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!