Ugrás a tartalomra

Nem állt meg a zebránál – két hónapig nem vezethet

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 17. péntek 12:43
Csaknem gyalogosokat gázolt el az a gépjármű, amelynek vezetője nem állt meg egy ózdi gyalogos-átkelőhely előtt. Az Ózdi Rendőrkapitányság első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a járművezetéstől.
Képünk csak illusztráció

Egy autó vezetője május 16-án 14 óra körül Ózdon – miközben más jármű megállt – nem biztosított elsőbbséget több, az áthaladást már megkezdő gyalogos számára. A szabálysértésen tetten ért sofőrt a hatóság – a még aznap meghozott – első fokú határozatában két hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében. Továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében május 14-e és 17-e között a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési országos kampány keretén belül valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők.

Programok

-
Művészetek Háza
-
-
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház